изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:37 EEST
“Евениментул зилей”: Цигански палати, строени от румънски роби в Испания    
По света Арад. Мрежа от роми, занимаваща се с трафика на хора, която ги изпраща да работят и просят в Испания, беше разбита в края на седмицата в румънския окръг Арад, пише днес румънският вестник “Евениментул зилей”. Полицейската акция се проведе едновременно в няколко места в окръга и беше най-голямата за последните няколко години.


Според главния прокурор на Арад Дан Иларие арестуваните са разследвани за създаването и подпомагането на престъпна организирана група, трафик на хора и трафик на малолетни. От къщите на ромите бяха иззети големи суми пари, бижута, документи, пистолет и много леки оръжия.
Разследващите органи казват, че мрежата от трафиканти е започнала дейността си през 2004 г., като е била съставена само от роми. Жертвите, в по-голямата си част румънски граждани на възраст между 16 и 50 години, са били примамвани със заплати от 1 000 евро за събиране на плодове или за работа по земеделски плантации. Веднъж пристигнали там, хората са били превръщани в роби. Документите им били конфискувани, нямали са право да напускат жилищата си, били принуждавани и да просят.
“Жертвите на трафикантите са били принудени да ядат храна, носена от бунищата, а за да може да я сготвят, им се е налагало да плащат по едно евро, за да използват печката. Налагаше им се да чакат по два часа, за да стигнат и до тоалетната”, казва един от специализираните полицейски служители.
Според разследващите трафикантите са изпращали в страната по 10 000 евро седмично. Със събраните пари те са успели да построят същински замъци, простиращи се на стотици квадратни метри площ, с много кули, някои от които са и позлатени.
Говорителят на полицията в Арад Камелия Тудуче-Берар заяви, че “продължават опитите, за да се установи цялата престъпност дейност и идентифицирането на потенциалните жертви на групата, както и на незаконно придобитото имущество от заподозрените, за да може то да бъде поставено под запор”. От общо 23 разследвани, шестима са получили заповед за предварителен арест, посочва изданието.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

“Евениментул зилей”: Цигански палати, строени от румънски роби в Испания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.36 секунди