изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:16 EEST
СЪЛЗИ НА РАДОСТ И ВЪЛНЕНИЕ ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР    
КултураПри невероятен успех са преминали концертите на Фолклорната танцова студия "Добруджа" в Украйна. Публиката станала на крака и със сълзи на очи аплодирала талантливите ни танцьори. Това разказа за НДТ главният художествен ръководител на състава Стоян Господинов.

Децата от студията са изнесли общо четири концерта - по повод 150 години от създаването на Болградската гимназия, годишнина от Спасово-преображенския събор и 15 години от основаването на Асоциацията на българите в Украйна. Едно от участията на ФТС "Добруджа" е било заедно с ансамбъл "Радуга" от село Каменка, с който съставът поддържа контакти вече в продължение на 12 години. Тамошните изпълнители дори са реализирали две постановки на Стоян Господинов. Представянето на добричките танцьори е предизвикало неописуема реакция от страна на публиката. При всеки един концерт зрителите ставали на крака и със сълзи на очи - от радост и вълнение, аплодирали талантливите ни деца, а след това ги изкарвали няколко пъти на бис. Особено впечатляващ бил моментът, когато на сцената излезли над 80 изпълнители - ФТС "Добруджа" заедно с ансамбъл "Радуга", разказа Ст. Господинов.
От името на студията и архиерейския наместник на Добрич Стоян Господинов децата са занесли в Украйна и подаръци - осветени икони на Светите братя Кирил и Методий, Свети Георги и Свети Иван Рилски, а така също църковните книги "Вяра, надежда и любов".
 


Сходни връзки

СЪЛЗИ НА РАДОСТ И ВЪЛНЕНИЕ ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.55 секунди