изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:25 EEST
73-годишна заби 30-и скок с бънджи    
Любопитно
73-годишната варненка Пенка Балева, която е известната като първата пенсионерка, скачала с бънджи, поздрави приятелката си Диана Петрова за нейния рожден ден. Балева й посвети своя пореден 30-и скок.


Рекордьорката, която преди 3 месеца навърши 73 години, пожела постижението й да бъде и в чест на Празника на народните будители. Имаше вятър, вълнувах се много, но въпреки всичко времето беше прекрасно и се почувствах страхотно, разказа Пепи, след като летя от Аспаруховия мост. Последната й изява през това лято бе на 2 август, когато се навършиха 6 години от първия успешен скок.
От 2002 година насам тя има 4 скока от 120 метра. Те са от най-високия виадукт на прохода Витиня, 5 скока има и от моста над река Янтра във Велико Търново и един до пещера „Проходна” край Карлуково.
Последният и скок е 20-ти по ред от Аспарухов мост във Варна. По думите на Пепи в България вече няма останало по-високо място, от което да не е скачала. Сред рекордите й фигурира и тандемен парашутен скок от 5 000 м над Монтана. Тогава, при първоначалния свободен полет, преди да отвори парашута си, тя е летяла към земята с 220 км/час. Дир.бг
 


Сходни връзки

73-годишна заби 30-и скок с бънджи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди