изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:33 EEST
УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА ТРАФИКАНТИ НА ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА НАРКОТИК    
Ред и сигурност Окръжният съд в Добрич призна за виновни трима младежи, създали и разпространявали чрез престъпна група наркотици в големи количества. Трима техни дилъри са признати за виновни, че с цел разпространение са придобили и са разпространявали наркотични вещества в големи количества.

 

Най-големи наказания отнесоха 20-годишният студент Петър Р. Харизанов и 21-годишният Продан Иванов. Те получиха по 2,6 години условно с 4-годишен изпитателен срок. Бяха осъдени за организиране и ръководил престъпна група за разпространение на наркотични вещества, придобиване, държане и разпространение на различни количества марихуана. За Петър Харизанов количеството е 19,5 кг на стойност 117 хил. лв., а за Продан Иванов -  15 кг марихуана на стойност 90 хил. лв.

19-годишният Мирослав Ст. Симеонов е наказан с 1 година условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок, защото като непълнолетен е участвал в престъпна група с другите двама и пренасял от Сандански до Добрич закупената от тях дрога.

24-годишният Стоян И. Иванов, 21-годишният Георги Р. Керанов и Живко И. Вълчев бяха осъдени на 1 година и 6 месеца условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок за придобиване, държане и разпространяване на различни количества марихуана.

Решаващият съд допусна делото срещу шестимата да се гледа в условията на съкратено съдебно следствие, след като всеки от тях заяви, че признава вината си и фактите по обвинителния акт, и е съгласен те да бъдат ползвани при произнасяне на присъдата. Шестимата подсъдими са съседи и се познават от деца.

Всеки от шестимата заяви разкаянието си пред Добричкия окръжен съд. Според обясненията им, желанието да спечелят пари ги е тласнало към тази престъпна дейност. Те обаче мислели, че не вредят на обществото.

При постановяване на присъдата си Добричкият окръжен съд взе предвид младата възраст на подсъдимите и липсващия им житейски опит, както и факта, че те имат добри характеристични данни и не са осъждани. Направените от тях самопризнания и осъзната вина, мотивираха съда да им даде възможност за превъзпитание в нормална житейска среда.

Петима от осъдените са завършили средно образование, а Симеонов е ученик. Стоян Иванов работи като таксиметров шофьор, а Керанов като строителен техник. Всички са неженени и живеят със семействата си. НДТ

 


Сходни връзки

УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА ТРАФИКАНТИ НА ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА НАРКОТИК | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА ТРАФИКАНТИ НА ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА НАРКОТИК
Автор: Anonymous да 2008-11-04 @ 15:59 EET
разпространяват наркотици  и не осъзнават че вредят на обществото, а ако са от другата страна,не зарибители а зарибени тогава дали ще осъзнават по-добре.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди