изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:14 EEST
Холандия отнема децата на българка    
По света
Всеки момент очакваме холандският съд да ни отнеме окончателно родителските ни права. Това заяви за в. “24 часа” Румяна Иванова – българката, която от години води битки с холандските власти, за да върне обратно своите деца.


13-годишната Ели и 4-годишният Вим са отнети от родителите си през юни 2006 г. Ели е с българско гражданство, тъй като е от първия брак на Румяна Иванова с неин сънародник, пише вестникът, цитриран от БЛИЦ.
Вим е роден в Холандия. Неотдавна обаче той също е получил български паспорт, каза Иванова. Тя в момента е в София, за да организира пресконференция, на която да призова българската страна за помощ. И двете й деца са тежко болни, което прави ситуацията за нея жестока.
Ели е с вродена тежка анемия и има нужда от редовни кръвопреливания. На 30 септември пък семейството й получава писмо от младежкия защитник, занимаващ се с делото на децата, че малкият Вим е в болница за поставяне на диагноза. Той изоставал от физическото си развитие, което направило впечатление на надзорниците му и те го пратили в клиника. Там след поредица тестове станало ясно, че той вероятно страда от цистофиброза.
Румяна Иванова е попаднала под наблюдението на социалните служби в Холандия, след като няколко пъти е напускала мъжа си заради тормоз. Той е зъболекар в Хронинген и съпругата му твърди, че не е имало скандали между тях, а уволнена от него асистентка ги е натопила пред социалните, за да си отмъсти. Децата са взети от родителите им след дълго наблюдение от страна на службите за защита на децата и заключение, че семейната среда е опасна за тях.
Иванова се е обръщала за помощ към Европарламента и българските власти. Посолството следи случая и се опитва да посредничи. Становището на холандските власти обаче е, че Иванова и съпругът й не желаят да сътрудничат за разрешаване на случая и затова в интерес на децата е възможно най-бързо да се изясни техният статут. Съдът също е поискал съпругът на Иванова - Петер Броуер, да се подложи на психоекспертиза. Той отказва категорично. Вим е настанен в ново семейство, а Ели - в дом за младежи без родители. dir.bg
 


Сходни връзки

Холандия отнема децата на българка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди