изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:29 EEST
СТАРТИРА АКЦИЯ "СВЕТЛИНА"    
Ред и сигурност28 добруджанци загинаха във войната по пътищата от началото на годината

Традиционната акция "Светлина" стартира на 1 ноември и ще продължи до 19 ноември, съобщиха от "Пътна полиция" в Добрич. С настъпването на есенно-зимния сезон рязко се увеличават предпоставките за възникване на пътно-транспортно произшествия, каза началникът на службата Жулиян Минев.  Жертвите и ранените през този период нарастват с 35-40 процента. Статистиката сочи, че само за седмицата от 23 до 30 октомври в Добричка област са станали 10 тежки катастрофи, с трима загинали и девет ранени.
В рамките на акция "Светлина" ще се засили контролът върху техническата изправност на автомобилите, на осветителните им системи, състоянието на гумите им. Съвместно с общините ще бъде направен оглед на уличната мрежа, а с представители на Областно пътно управление - на пътищата в областта. Кметовете на населени места трябва да извършат проверки на сигнализацията на превозните средства, теглени от животинска тяга и малогабаритната техника. Пътуващите в каруци и велосипедистите да използват светлоотразителни жилетки, препоръчват от "Пътна полиция". Жилетките не са скъпи, струват 2-3 лева, обясниха служителите на реда. И посочиха, че в Румъния те са задължителни за велосипедистите и пътуващите в каруци.
От 1 до 9 октомври органите на реда само ще предупреждават нарушителите, а след това ще започнат и да ги санкционират. Глобата за пешеходци е 30 лева, за износени гуми - 50 лева, за технически неизправно моторно превозно средство - от 50 до 150 лева и отнемане на пет контролни точки. За неправилно използване на светлините нарушителите ще плащат между 20 и 150 лева и ще им се отнемат по 5 контролни точки, а водачите на каруци без осветление ще бъдат глобявани с 50 лева. От "Пътна полиция" съобщиха, че в три автосервиза в Добрич ще бъдат извършвани безплатни консултации на осветителните системи - на СБА, "Иван Иванов" и "Нет Мобил".
170 тежки катастрофи са станали на територията на Добричка област от началото на годината, съобщиха от "Пътна полиция". 28 са жертвите във войната по пътищата, ранените са 198. Тежките инциденти са с 22 повече в сравнение със същия период на м. г., а при ранените увеличението е с 20 души. Загиналите са с двама по-малко.
НДТ   
 


Сходни връзки

СТАРТИРА АКЦИЯ "СВЕТЛИНА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди