изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:15 EEST
Вече няма съмнение - в Америка всичко е възможно    
По света В Америка дойде промяната, заяви Барак Обама в първата си реч като новоизбран президент на САЩ, пред повече от сто хиляди ликуващи привърженици в парка в Чикаго, Илиноис

Това съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. Сегашните избори доказаха, че американската мечта е жива. В Америка дойде промяната, обяви първият афроамериканец, избран за президент на САЩ. "Нужно бе много време. Но сега благодарение на това, което постигнахме днес и по време на кампанията, в този исторически момент промяната дойде в Америка. Ако някой все още изобщо се съмнява, че Америка е място, където всичко е възможно, ако се пита дали мечтата на нашите отци основатели още е жива, ако още се съмнява в силата на нашата демокрация, отговорът му е даден тази вечер", заяви Обама.
Лайтмотивът на речта на новоизбрания президент на САЩ бе нуждата от единство и сплотеност на нацията, която сега преживява тежки времена. "Ние не сме просто съвкупност от "сини" и "червени" щати. Ние сме били, сме и ще бъдем Съединените американски щати", заяви Обама, имайки предвид традиционните цветове на демократическите и републиканските щати на САЩ.
"Никога не съм бил най-вероятният кандидат. Не започнахме с много пари или голяма подкрепа. Кампанията ни не се зароди в коридорите на властта във Вашингтон. Тя започна в градините на Де Мойн (щата Айова) и в салоните на Конкорд и верандите на Чарлстън (щата Южна Каролина)", подчерта той.
Обама изпрати послание и на хората извън САЩ. "Към тези, които искат да унищожат света - ще ви се противопоставим. Към тези, които се стремят към мир и сигурност - ние ви подкрепяме", заяви той.
Новоизбраният президент благодари за усилията и подкрепата на предизборния си екип, както и на съпругата си Мишел и на дъщеричките си Малия и Саша. Обама е обещал на дъщерите си да им вземе куче, ако се преместят от Чикаго във Вашингтон и ги увери, че ще удържи на думата си. "Заслужили сте кученцето, което ще дойде с нас в Белия дом", им каза той. Обама обаче не уточни каква порода ще е кучето или как ще се казва.
Обама поздрави и сподвижника си Джоузеф Байдън, който е новоизбраният вицепрезидент на САЩ. "Предстои ни дълъг път. Изкачването ни ще бъде стръмно. Ние може да не стигнем до целта за една година и дори за един мандат, но Америка, аз никога не съм бил по-обнадежден, отколкото съм тази вечер, че ние ще успеем", заяви Обама. Той поздрави съперника си, републиканеца Джон Маккейн, за дългата и трудна кампания, която проведе и обеща да бъде президент на всички в Америка, дори на тези, които гласуваха срещу него.
Селцето Когело в Кения, където живее бабата по баща на Барак Обама, посрещна с огромна радост новината, че сенаторът е избран на президентския пост в САЩ. Вестта зарадва и властите в африканската държава - те незабавно обявиха почивен ден във връзка с "историческото" събитие, предаде Франс прес.
dir.bg
 


Сходни връзки

Вече няма съмнение - в Америка всичко е възможно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди