изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:14 EEST
Е. ДИМОВА ОСТАВЯ "ДОБРИЧКИ ПАНАИР" С НАЛИЧНОСТИ ОТ 300 000 ЛЕВА    
Новини"Не съм обидена на никого. Дай Боже, "Добрички панаир" да се развива", каза тя вчера на пресконференция



С наличности по сметките от около 300 000 лева оставя "Добрички панаир" АД досегашният му изпълнителен директор Екатерина Димова. На пресконференция вчера тя обяви окончателното си решение за оттегляне от ръководството на дружеството. Във вчерашния си брой НДТ публикува текста на писмото, изпратено от нея до всички акционери. Припомняме, че Е. Димова  отказва да бъде един от двамата изпълнителни директори, каквото е било последното предложение към нея. Една от причините е, че двама директори не са нужни да управляват 12 души персонал. Другата е, че до освобождаването й от Съвета на директорите никой не е коментирал с нея възможността тя да остане в ръководството на дружеството. Совалките са започнали едва, след като тя е отказала да бъде прокурист заедно с двама изпълнителни директори.
"Съжалявам, ако съм подвела г-н Румен Иванов и той обяви, че съм се съгласила да се върна в дружеството", каза още Е. Димова. Тя посочи, че отправеното й предложение на 30 октомври е било огромна изненада за нея. "Пред събранието на Съвета на директорите категорично казах, че ще се върна в "Добрички панаир" само, ако съм член на Съвета на директорите и изпълнителен директор", посочи тя.
Според нея, върху случващото се с "Добрички панаир" има и политическа намеса. Проблемите в дружеството са свързани с обтягане на отношенията между общината и другите съдружници, посочи Димова. Това е станало, след като през юли м.г. предходният Общински съвет реши общината да увеличи акционерното си участие с апортиране на терен за изграждане на изложбен комплекс, но не се съгласи останалите акционери да увеличат дела си. Това доведе до жалба в съда и блокиране на процедурите по регистрация. В резултат на това вече две години проектът за изложбен комплекс на терен от 42 декара не е реализиран, припомни Е. Димова. Съмнително е, че някои хора имаха желание да се забави изграждането на комплекса, каза тя. И припомни, че най-открито против са били общинските съветници Валентин Николов и Марин Джамбазов. Дори М. Джамбазов е предлагал изложбеният комплекс да бъде в района на зеленчуковата градина.  Според Е. Димова, с изграждането на новите обекти на изхода на Добрич в посока Албена теренът е все по-атрактивен. 
Последните решения за промени в ръководството пък са свързани с групата общински съветници на ГЕРБ. Тя каза, че още преди година е чула, че ще бъде сменена по искане на кмета Детелина Николова и това е било обсъждано в ГЕРБ. След това на сесията на Общинския съвет през юли името й не бе сред тези на предложените от Общинския съвет членове на Съвета на директорите. В края на септември тя бе освободена от този ръководен орган и като изпълнителен директор. Едва след това към нея са били отправени предложения да участва в ръководството като прокурист с двама изпълнителни директори или като един от двамата изпълнителни директори.
Проблемът е, че заради споровете около капитала на "Добрички панаир" той продължава да няма изложбен комплекс. За терена от 42 декара в Разсадника има разработен проект. През 2006 г. той е бил на стойност 8 милиона лева. Възможно е сега вече да струва 15 милиона лева, каза Е. Димова. Очаква се след произнасянето на Върховния касационен съд по делото да може да се извърши пререгистрацията на дружеството и да се пристъпи към изграждането на изложбения комплекс. "Не съм обидена на никого. Дай Боже, "Добрички панаир" да се развива", каза  Е. Димова.
Тя работи в "Добрички панаир" от създаването му преди 15 години, от 13 години управлява дружеството. В него основен акционер е община Добрич, която държи 40 на сто от дяловете, а ТПП, "Зърнени храни България" и "Бяла лястовица" притежават по 20 %. Новите изпълнителни директори са Звезделина Иванова и Георги Костов. Е. Димова заяви, че след като подпише трудов договор, ще обяви публично къде ще работи, но бе категорична, че остава в Добрич.
 


Сходни връзки

Е. ДИМОВА ОСТАВЯ "ДОБРИЧКИ ПАНАИР" С НАЛИЧНОСТИ ОТ 300 000 ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.29 секунди