изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:57 EEST
ГЕРБ е най-влиятелната политическа сила в Бургас    
Политика 27,2% от избирателите биха гласували за ГЕРБ, ако изборите бяха днес, сочи проучване на НЦИОМ, проведено в Бургас и региона. БСП и Атака получават приблизително равен брой гласове- по около 10%. 60% от всички интервюирани заявяват категорично, че ще гласуват на предстоящите парламентарни избори през 2009 г

.

Едва 17% са убедени, че няма да гласуват. Сред най-сигурните, че ще упражнят правото си на глас са хората на възраст между 40 и 60 години, със средно и висше образование. Данните от настоящото регионално проучване показват, че в обществените представи партия ГЕРБ е недвусмислено възприемана като най-влиятелната политическа сила в региона.

Основно предимство на ГЕРБ в очите на хората е това, че партията е нова и необременена с "греховете на прехода". Най-важното, което я отличава от останалите партии е това, че ГЕРБ изпълнява своите обещания и следва своята програма. Почти няма сфера, в която новата местна власт да няма добри идеи и да не е започнала да работи.

Особено важно е, че 82% от симпатизантите на ГЕРБ в региона са на мнение, че местното ръководство на тяхната партия е силно. Семир Абумелих е най-известното и популярно политическо лице на ГЕРБ според 17% от пълнолетните жители на общината. От друга страна най-много са симпатизантите на ГЕРБ, които твърдят, че винаги са одобрявали Димитър Бойчев.

В обществените представи кметът работи в хармония с Общинския съвет. Така мислят 51% от интервюираните. Сътрудничеството между ГЕРБ и Атака в Общинския съвет раздвоява общественото мнение. 42% го одобряват, а 38% не го приемат. Сред одобряващите съвместната работа на ГЕРБ и Атака преобладават мъжете на възраст между 40 и 60 години.

Моментната картина на електоралните настроения показва, че ГЕРБ получава по-висок дял отколкото БСП и Атака заедно. Това са трите партии, които със сигурност печелят места в бъдещото Народно събрание. НДСВ и СДС са загубили много сериозно позиции в сравнение с 2005 година.

12% от всички избиратели се чувстват разочаровани от партията, на която симпатизират и това вероятно ще окаже влияние на поне половината от тях да не гласуват на предстоящите избори. Изследването регистрира значими дялове на разочаровани избиратели от партиите БСП (15%), НДСВ(18%) и СДС (17%).

actualno.com

 


Сходни връзки

ГЕРБ е най-влиятелната политическа сила в Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.75 секунди