изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:55 EEST
ДРАКОНИТЕ СИ ВОДЯТ ШЕСТИМА ФЕНА В ДОБРИЧ    
Спорт

Това заяви в интервю за НДТ старши треньорът на хандбален клуб “Драгунас” (Литва) Артурас Юскенас



Остават броени дни до спортното събитие на годината за Добрич. На 15 и 16 ноември хандбален клуб ”Добруджа - Сплендид” приема литовския ”Драгунас” от 1/32-финалите от турнира ”Челъндж къп”. НДТ разговаря със старши треньора на отбора от пр***тийския град Клайпеда Артурас Юскенас, който изпълнява и функциите на директор на клуба. Той заяви, че е поласкан от интереса към ”Драгунас” в Добрич и с радост отговори на нашите въпроси.

-  Какви са амбициите на ”Драгунас” в турнира „Челъндж къп"?

-  Щом излизаш в даден мач, значи искаш да го спечелиш. Амбициите ни са големи. Искаме да продължим в следващия кръг на турнира, въпреки че тимът ни е много млад. Най-възрастният ни играч е на 26 години, останалите състезатели са родени след 1986 година. Повечето обаче са минали през юношеските гарнитури на националния отбор на Литва. В момента имаме един мъжки национал, двама младежки и трима юношески. Има само една причина да играем и двата мача в България – парите. През тази година имаме финансови проблеми.

-  Започна ли първенството на Литва и как се представя ”Драгунас” до тук?

-  Сезонът започна през септември. Изминали са 7 кръга. Записахме 2 победи, 1 равен и 4 загуби. Повечето поражения са само с 1-2 гола разлика, просто нямахме късмет в тези мачове.

- Какво означава името на тима и от къде идва?

- Името на отбора означава дракон. Клубът беше армейски до преди 3 години и още тогава се наричаше Драгунас.

- Очаква ли се фенове от Литва да пътуват до България, за да ви подкрепят срещу ”Добруджа-Сплендид”?

-  Феновете, които проявиха желание да гледат мачовете в Добрич, ще пътуват заедно с нас в четвъртък вечер. Общият им брой е 6 човека. Не са много, но хандбалът не е особено популярен в Литва. Спорт номер едно в страната е баскетболът. На домакинските ни мачове има около 100 души публика. Дано срещу ”Добруджа-Сплендид” ни подкрепят и литовци, които живеят в България.

 


Сходни връзки

ДРАКОНИТЕ СИ ВОДЯТ ШЕСТИМА ФЕНА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди