изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:21 EEST
ЧИТАТЕЛИТЕ НИ ПИШАТ НА МЕЙЛ ndt@abv.bg ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ СМЕТИЩЕ ОКОЛО КОНТЕЙНEРИ В "ДРУЖБА" 2    
ОбществоЧитателят на НДТ Светлин Куцаров ни изпрати по електронната поща две снимки, с които алармира за възникнало  сметище в кв. "Дружба" 2q в близост до детска градина и ясла в квартала. В писмото си Куцаров ни пише, че положението е такова от около месец и половина.

 Потърсихме за коментар по случая управителя на "АСА - Шеле" Григор Алексиев. За вестника Алексиев заяви: "След получения от страна на вестника сигнал, посетих лично мястото и се разпоредих да отиде на място камион, който да почисти образувалото се сметище. Истината обаче е, че цветните контейнери за разделно сметосъбиране бяха пълни с битова смет, а в другите контейнери имаше строителни отпадъци, както и около тях, та дори и тоалетна чиния. Проблемът със строителните отпадъци е изключително сериозен. Хвърлянето им в контейнерите прави невъзможно тяхното повдигане от работниците на фирмата". Алексиев допълни още, че по наблюдения на фирмата, която ръководи, на още 23 места в града има подобни проблеми с образувани сметища и то най-вече от строителни отпадъци. "Договорът, който имахме с общината за извозване на строителни отпадъци до контейнерите, изтече на 15 октомври и сумата по него е напълно усвоена" - каза още Алексиев.
Потърсихме и зам.-кмета по устройство на територията арх. Пламен Ганчев по казуса. Неговият коментар бе следният: "Що се отнася до хвърлянето на строителни отпадъци в контейнерите,  искам да заявя категорично, че всеки един гражданин, изхвърлил такива отпадъци в контейнери, е виновен за даден непочистен район в града. Що касае изтеклия договор за събиране на отпадъците от строителни ремонти до контейнерите - какво да направя. Ще се мъчим да ги събираме по някакъв начин до влизането в сила на новия договор за сметоизвозване, който ще влезе в сила на 28 декември".
 


Сходни връзки

ЧИТАТЕЛИТЕ НИ ПИШАТ НА МЕЙЛ ndt@abv.bg ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ СМЕТИЩЕ ОКОЛО КОНТЕЙНEРИ В "ДРУЖБА" 2 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди