изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:24 EEST
50 % ПОВЕЧЕ РУМЪНЦИ В АЛБЕНА    
ТуризъмТри на сто ръст на туристите за деветмесечието

Ръст от 50 на сто отбелязва през тази година румънският пазар в курорта Албена, съобщи за НДТ зам.-директорът по продажби Йовка Страшилова. За деветте месеца на годината в курорта са пребивавали 212 000 туристи. Те са с три на сто повече в сравнение с миналата година. Отчита се обаче намаление на средния престой на 1 турист, както и на броя на реализираните нощувки като цяло.
Най-много нощувки през тази година в курорта Албена са  реализирани от пазарите Русия, Румъния и България. Всички те бележат ръст спрямо 2007 г. Най-голям той е за румънските туристи. Отчита се, че увеличението на гостите от Русия е с 18%, а българите са се увеличили с 29 процента. Нощувките на български гости формират 18% от общия брой нощувки. Има спад на пазарите в Германия, Англия и Франция, посочва Йовка Страшилова.
За първи път у нас тази година "Албена" АД въведе новия  продукт почивка по формулата Ултра All Inclusive. Най-голям интерес към него е имало от румънските и български туристи. Ръководството на "Албена" АД предвижда през следващата година повече хотели да предлагат почивка по тази формула.
Й. Страшилова припомни, че през 2008 г. отвори врати най-новият петзвезден хотелски комплекс в Албена - "Фламинго Гранд". От следващата година той ще работи като целогодишен хотел с множество възможности за конгресен, инсентив и балнеотуризъм извън активния сезон. Комплексът разполага с бутиков СПА Център и пет конгресни зали с различен капацитет от 20 до 300 места. "Фламинго Гранд" е третият, последен етап от изграждането на комплекс "Фламинго" с общо 450 стаи (студиа).
 


Сходни връзки

50 % ПОВЕЧЕ РУМЪНЦИ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди