изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:41 EEST
Ковачки обвинен. Гаранция - 300 000 лева!    
Ред и сигурност
Прокуратурата е започнала досъдебно производство срещу бизнесмена Христо Ковачки за данъчни престъпления, съобщи БТА.


Прокуратурата е повдигнала обвинение на Ковачки за данъчни престъпления в особено големи размери и сговаряне с друго лице да върши престъпления, чрез които се цели набавяне на имотна облага. Процесуално-следствените действия се ръководят от прокуратурата, съвместно с дирекция "Противодействие на организираната и тежката престъпност" към Главна дирекция "Криминална полиция".
До момента с разрешение на Софийския градски съд са били извършени претърсвания и изземвания в 17 обекта - офиси и други имоти, предаде БТА по информация от прокуратурата.
Самият Ковачки е бил задържан за кратко днес, но бе освободен срещу рекордната гаранция от 300 000 лева, съобщи БГНЕС. По неофициална информация Христо Ковачки не плащал и концесионните такси за мините, които притежава, допълва агенцията.
Софийският градски прокурор Николай Кокинов заяви, че на този етап ще се въздържи от коментар за операцията срещу Ковачки.
Според полицейски източници Ковачки е бил в сградата на бившата ГДБОП. След разпит бизнесменът напусна сградата, придружаван от адвокат и гардове, съобщи БЛИЦ.
Има проверка на фирмите в административната сграда на „Орион”, каза пресаташето на Христо Ковачки - Десислава Филипова, цитирана от Фокус. По думите й – проверяват се счетоводство, търговски документи и други, като тя не можа да посочи от кого точно е проверката. Възможно е да е на НАП или прокуратура, предположи Филипова.
"Говорих с г-н Ковачки преди около половин час - не е арестуван. Има напрежение, някаква истерия, слухове... Но това, което със сигурност мога да кажа, е - върви проверка и г-н Ковачки не е арестуван", допълва пресаташето на бизнесмена.
Преди няколко дни самият Христо Ковачки - един от най-богатите българи, поиска данъчни и прокуратура да го проверят.
"Излиза, че бизнесът ми не е чист. Създават се митологични образи, легенди за политици, които ме подкрепят", заяви пред "24 часа" Ковачки.
Полското списание "Впрост" класира Ковачки 98-ми от 100-те най-богати в Източна Европа със състояние от 700 млн. долара. Собственик е на енергийни фирми, два ТЕЦ-а, мини, пет топлофикации, фабрика “Брикел” и “Атоменергоремонт”.
Ковачки е вдъхновител и неформален шеф на партия ЛИДЕР, която ще се яви на вот 2009 г. в съюз с ВМРО и ЗНС. Коалицията им се казва НАПРЕД, а Ковачки обяви преди време, че гонят 10% на изборите. dir.bg
 


Сходни връзки

Ковачки обвинен. Гаранция - 300 000 лева! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди