изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:35 EEST
Ковачки: Нямам 300 000 лева за гаранция    
Новини
Аз ще се боря и ще доказвам, че се съм прав. Ще обжалвам гаранцията от 300 000 лева, които в момента ги нямам, но ще ги търсим.


Това заяви енергийният бос Христо Ковачки пред БНР, след като за свободата му е определена рекордната сума. Неотдавна полско списание "Впрост" класира бизнесмена сред най-богатите хора в Източна Европа със състояние (активи) от 700 млн. долара.
Само ден, след като Ковачки сам призова органите на властта да го разследват, при спецопарация на прокуратурата и МВР бяха обискирани 17 негови офиса, а той бе обвинен в данъчни престъпления в особено големи размери. (Вижте линка)
"Ние продължаваме да питаме следствените органи за гибелта на Борислав Йорданов (негов съдружник, който беше застрелян - бел.ред.), през април, но нямаме никакъв отговор. Това, което знаем, че е убит заради някакви проблеми в България, каквито са и моите", каза още Ковачки.
"Не искам да мисля странно, че има някакъв политически натиск срещу мен. Нямам нищо общо с управляващите, категорично", заяви още бизнесменът в отговор на въпрос дали има връзки с някои среди от ДПС.
Той беше категоричен, че е създал партия "Лидер" и е сред учредителите на движението "Напред", защото се стреми да се оправят нещата в България и няма никакво намерение да заминава в чужбина. По този повод той каза, че засега няма забрана да пътува извън страната.
Междувременно, запитан дали очаква прокуратурата да бъде упрекната за това, че действа целенасочено срещу бизнесмена, с оглед на политическите му амбиции, главният прокурор Борис Велчев даде положителен отговор. Той допълни, че не би следвало да бъде така, тъй като производството срещу Ковачки не е започнало "от вчера за днес", предаде БТА. Велчев коментира, че не е по-важно Ковачки да бъде оставен в ареста, а производството срещу него да приключи. Той направи този коментар в отговор на въпрос, защо срещу Ковачки е постановена мярка за неотклонение 300 000 лева, а не е задържан в ареста. Попитан как си обяснява факта, че е изтекла информация за задържането на Ковачки, главният прокурор отговори: "Предпочитам да не си го обяснявам".
"Христо Ковачки е удобният политически бушон, който да бъде изгорен, за да не се стигне до мащабните злоупотреби в българското общество", коментира за БГНЕС председателят на фондация „Референдум БГ“ Стефан Гамизов, който се смята за близък до бизнесмена. “Моето дълбоко подозрение е, че в момента ние ставаме свидетели на една добре мотивирана, обективна акция на органите на реда от гледна точка на документите. Но нейната цел не е обществото да получи нужното възмездие. А да се разиграе театър, за да не могат да бъдат достигнати големите престъпници с бели якички в България“, заяви още той.
46–годишният Христо Атанасов Ковачки е собственик на 13 дружества в различен предмет на дейност, регистрирани на територията на България. Отделно бизнесменът участва в управлението на 22 фирми, е установила проверка на БГНЕС в съдебно-правните регистри ДАКСИ и АПИС. Сред тях са „Щайн – Христо Атанасов”, „Топ–интернешънъл” ООД, „Ел-Ем – Импекс”, Европа мюзик”, "Гранд хил”, "Мах 2000”, „АРЗ – КАТ”, „СБА–София”, „Данесто”, "Трейд – Ди”- 2004, „Лимтрейдинг”, „Бос” и „Пауър Фул”.
Преди дни Ковачки стана собственик на Общинска застрахователна компания.  dir.bg
 


Сходни връзки

Ковачки: Нямам 300 000 лева за гаранция | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Ковачки: Нямам 300 000 лева за гаранция
Автор: Anonymous да 2008-11-12 @ 15:49 EET
Как може да има толкова фирми един човек ?
Ковачки: Нямам 300 000 лева за гаранция
Автор: Anonymous да 2008-11-13 @ 06:43 EET

Спестявал е от банички човечеца!

Ковачки: Нямам 300 000 лева за гаранция
Автор: Anonymous да 2008-11-13 @ 11:28 EET

Аз го мислех за хитър, той будала излезе.

Толкова години даваше пари на партиите да му обслужват интересите, а сега реши да не им дава, а да си ги дава на своя партия. И изведнъж му откриват кусури със задна дата, а досега защо го прикриваха?

Ковачки: Нямам 300 000 лева за гаранция
Автор: Anonymous да 2008-11-13 @ 14:27 EET

На кои партии???На мутрата бойко???

Ковачки: Нямам 300 000 лева за гаранция
Автор: Anonymous да 2008-11-13 @ 14:39 EET

Toq e kato dobrichkata  Nasko-atlantata.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди