изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:29 EEST
ДО 1 ДЕКЕМВРИ СЕ ИЗВЪРШВА РЕГИСТРАЦИЯ В ЕВРОАГЕНЦИЯТА ПО ХИМИКАЛИТЕ    
ЕкологияОт пресслужбата на РИОСВ - Варна напомнят, че срокът за извършване на предварителна регистрация на химични вещества в Европейската агенция по химикали, в изпълнение на Регламента REACH, изтича на 1 декември.

От екоинспекцията поясняват още, че на такава регистрация подлежат всички химични вещества, произведени или внесени в количества, равни или по-големи от 1 тон на година след 1 юни 2007 г. За да може да се възползва от преходните срокове в регламента, всяка компания трябва да подаде в посочената агенция пълна информация за наименованието на веществото, името и адреса на дружеството, лицето за контакт, както и предвидения краен срок за регистрация и съответната тонажна група, уточняват още екоинспекторите, като допълват, че предварителната регистрация е безплатна и се извършва по електронен път. Всичко това се прави с цел опазване на човешкото  здраве и околната среда. На своята интернет-страница Министерството на околната среда и водите отбелязва, че задълженията на българските производители, вносители и потребители на химични вещества и препарати са уеднаквени с тези на европейската индустрия. Хармонизираното българско законодателство в областта на химикалите създава предпоставки за успешното въвеждане на българската индустрия в условията на общия европейски пазар и гарантира конкурентноспособността на българските фирми.
 


Сходни връзки

ДО 1 ДЕКЕМВРИ СЕ ИЗВЪРШВА РЕГИСТРАЦИЯ В ЕВРОАГЕНЦИЯТА ПО ХИМИКАЛИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди