изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:33 EEST
ИДЕ ЛИ ЗИМАТА НА НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО? СИНДИКАТИТЕ ОБЯВИХА ВОЙНА НА КАБИНЕТА    
НовиниКНСБ и КТ "Подкрепа" започват национална протестна кампания "За достойни доходи и права на труда, за национална отговорност на виновните!" и възлагат на националните стачни комитети организацията и осъществяването й.

Това е обявил вчера на пресконференция в столицата президентът на КНСБ Желязко Христов, предадоха информационните агенции. Христов е допълнил още, че двата големи синдиката у нас са приели съвместна декларация по този повод, като в документа са посочили, че синдикатите оттеглят участието си в Националния съвет за тристранно сътрудничество и запазват участие в експертни форми на работа. Войната на кабинета от двете конфедерации е категорична, защото са отхвърлили поканата и отказват участие на президенти или на техни представители на редовния конгрес на БСП в края на ноември. В декларацията се посочва още, че двата синдиката потвърждават денонсирането на подписите на двете конфедерации и оттеглянето си от Пакта за икономическо и социално развитие на България до 2009 г. поради системното му нарушаване от правителството, информират още агенциите.
Ще тръгне ли стачната вълна на металурзите от Кремиковци и ще залее ли цялата страна? Дали не иде зимата на народното недоволство? Факт е, че през последните месеци напрежението тлее във всички социални и икономически сфери в страната. Ще повтори ли България 12 февруари 1997 г., когато свали от власт правителството на Жан Виденов? На тези въпроси ще отговори само времето или всеки един от нас, ако всички сме заедно и всички искаме да заживеем не в години на преход, а в нормална, правова и уредена държава.
НДТ по материали от интернет
 


Сходни връзки

ИДЕ ЛИ ЗИМАТА НА НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО? СИНДИКАТИТЕ ОБЯВИХА ВОЙНА НА КАБИНЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди