изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:10 EEST
ФЕСТИВАЛ НА ХРИЗАНТЕМАТА СЕ ПРОВЕДЕ В С. КОЗЛОДУЙЦИ    
Общество

Под наслов "Приятели на цветята" в добричкото село Козлодуйци за пети пореден път се проведе Фестивал на хризантемата.



 Проявата се дължи на безграничната любов към есенните цветя на кмета Петя Вълчева, председателя на Клуба на пенсионерите Кера Иванова и на жените от селото. Всеки двор в с. Козлодуйци е една палитра, смесица от здравец, невен, латинки, гергини. Могат да бъдат видяни еднолики и многолики хризантеми с бял и жълт цвят, с оранжево пръстенче, оградено в бяло и червено.
На Фестивала на хризантемата в залата на читалището присъстваха редица фолклорни състави. Домакините откриха тържеството със стари градски песни. Иванка Илиева от клуб "Любимец" изпълни песните "Марко Дафинка думаше" и "Гледай ме, гледай", за което беше бурно аплодирана. Изпълнителите от клуба на с. Смолница, със самочувствието на победители от национален преглед, се включиха в кръшните добруджански хора.
Проведе се конкурс на най-хубавите букети от хризантеми. Призове получиха Иванка Енчева и Василка Енчева от Козлодуйци и Василка Проданова от Смолница. Ученици представиха своя изложба на тема "Рисунки на хризантеми", с което потвърдиха приемствеността между поколенията.
Гост на фестивала бе председателят на Областния съвет на пенсионерите Марин Драгнев. Той пожела на домакините успешно представяне на различни форуми в и извън страната, а на хората от третата възраст - издигане на социалния статус, интегриране в обществото, равнопоставеност пред закона и заслужен отдих с полагаща се достойна пенсия. По традиция фестивалът приключи със засяването на по една хризантема от Марин Драгнев, Петя Вълчева и Кера Иванова. НДТ 

 


Сходни връзки

ФЕСТИВАЛ НА ХРИЗАНТЕМАТА СЕ ПРОВЕДЕ В С. КОЗЛОДУЙЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди