изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:20 EEST
Арестуваха довереника на Маргините - Халвата    
Ред и сигурност
Арестуван е бизнесменът Христо Халваджиев-Халвата, смятан за един от най-доверените хора на Красимир и Николай Маринови - братята Маргини.


Заедно с него при спецоперация в Пловдив са задържани още двама души - В.И. и В.К., съобщи пресцентърът на МВР. Разследването продължава и се очаква да бъдат привлечени като обвиняеми и други лица, съобщи МВР.
От Софийска градска прокуратура уточниха, че са повдигнати обвинения на Христо Халваджиев, Веселин Иванов, Венцислав Кутев и Васил Будев, предаде БТА. Срещу Халваджиев обвиненията са за организиране и ръководене на организирана престъпна група и подбуждане към длъжностно престъпление. Той е предложил дар на лице, за да упражни то влияние с цел облага. На Веселин Иванов са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и подбуждане към длъжностно престъпление. Обвинението към Венцислав Кутев е за това, че е приел предложение да упражни влияние при извършването на търгове за обществени поръчки. Обвинението към Васил Илиев Будев е за длъжностно престъпление.
За Халваджиев и Иванов е постановено задържане за срок до 72 часа, добавят от прокуратурата.
Престъпленията са свързани с манипулирането на търгове по обявени обществени поръчки за доставка на горива.
За ареста на Халвата се заговори още миналия месец, когато беше търсен от полицията за показания. Тогава беше задържан соченият от МВР за финансист на Маргините Иван Иванов - Бореца.

Арестуват и Халвата - довереника на Маргините?

МВР: Задържахме финансиста на Маргините

 


Сходни връзки

Арестуваха довереника на Маргините - Халвата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди