изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:51 EEST
БСП си променя розата    
Любопитно „Нито аз, нито Стефан Данаилов, сме взели хонорар за участието си в клипа“.

Това каза председателят на БСП Сергей Станишев на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на БСП в отговор на журналистически въпрос, свързан с разпространения вчера видео-клип с негово участие, предаде БГНЕС.
Станишев бе категоричен: „В клипа има и идея, и емоция, и закачка ако щете. Клипът е послание към членовете и симпатизантите на социалистическата партия“.
Над 890 делегати ще вземат участие в предстоящия 47-и конгрес на БСП, на който ще бъдат приети нов устав и програма на партията. По думите на премиера БСП и сега остава една от най-демократичните партии и новият устав е подготвен именно в тази посока, предаде Фокус.
Конгресът се провежда във важен за партията и за страната момент – края на мандата на това правителство, заяви още лидерът на "червените". Според него голяма част от предизборните обещания са изпълнени. Той даде за пример увеличаването на заетостта, като към днешна дата новоразкритите работни места възлизат на 340 хиляди. Станишев каза още, че партията ще продължава да работи последователно и върху социалната си политика.
На конгреса ще бъдат обсъдени и новите предизвикателства пред страната. Според министър-председателя правителството е взело всички необходими мерки за компенсиране на негативните въздействия от световната финансова кризата. Най-силно е влиянието на кризата върху преките чуждестранни инвестиции, каза още Станишев, но в проекта за Бюджет 2009 били заложени необходимите политики. В някои сектори дори ще има агресивна политика за насърчаване на чуждестранните инвестиции, каза той.
Изпълнителното бюро обсъди новото лого на БСП, съобщи още Станишев, цитиран от Дарик. То представлява стилизирана червена роза с две зелени листа и надпис „БСП”. Идеята за новото лого ще бъде разгледана на предстоящия конгрес. Предишният партиен знак е от 1990 година и по думите на "червения" лидер отразява графично онова време и състояние на партията.
Сергей Станишев обяви, че Изпълнителното бюро е разгледало и утвърдило кандидатурата на Ивелин Николов за главен редактор на „Дума“.   Дир.бг
 


Сходни връзки

БСП си променя розата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди