изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 01:10 EEST
20-годишен в ареста за кражби    
Ред и сигурност20-годишният Георги Й. Стоянов от Каварна ще остане с мярка за неотклонение задържане под стража, след като Добричкият окръжен съд не уважи молбата му тя да бъде изменена в по-лека. Стоянов е задържан в Следствения арест с определение на Каварненския районен съд от 10.11.2008 г.

 

Срещу него е повдигнато и предявено обвинение за кражба, извършена при условията на опасен рецидив. За деянието си, той може да получи наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 до 15 години.

На 16.08.2008 г. Стоянов влязъл в автосервиз в Каварна и помолил работещ в него мъж за цигара. Автомонтьорът му казал да си вземе от пакета, поставен на масата. Заедно с цигарата Стоянов взел и оставения там скъп мобилен телефон. Кражбата била установено след излизането му. В хода на разследването е установено, че на 15 срещу 16.08.2008 г. младежът е откраднал и радиокасетофон от автомобил, като счупил стъклото му. Той не бил открит от полицията на постоянния му адрес в Каварна, затова е бил обявен за общо държавно издирване.

Стоянов е осъждан пет пъти и са му налагани ефективни наказания, които не са оказали своето поправително и превъзпитателно въздействие. Предвид това Добричкият окръжен съд прецени, че е налице реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Събраните доказателства аргументират обосновано предположение, че той е автор на престъпленията, за които е обвинен. Деянието му и самия той представляват висока обществена опасност. Тези обстоятелства мотивират въззивния съд да потвърди като правилно и законосъобразно определението на Каварненския районен съд.

Актът на Добричкия окръжен съд е окончателен и не подлежи на обжалване.

 

18.11.2008 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

20-годишен в ареста за кражби | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди