изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:48 EEST
НАЧАЛНИ УРОЦИ ПО ОКАЗВАНЕ НА ПЪРВА ПОМОЩ В ДЕТСКИ ГРАДИНИ    
НовиниДоброволци от Българския младежки Червен кръст – Добрич днес гостуваха на децата от ЦДГ №10 “Слънчице” и ЦДГ №27 “Славейче” в рамките на проекта “Клуб “Приятели на цар Светофар”.

Той се реализира от сдружение за развитие на деца и млади хора “Славейче” по програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на община Добрич. 

Симона Димитрова и Росица Маринова са единайсетокласнички от Добрич. Те са доброволци към МБЧК. Младите червенокръстки разказаха на децата как трябва да се пресича улица, за да не се наранят, както и какво трябва да се направи при инцидент преди да дойде линейката.  Пред малчуганите те обясниха какво трябва да се прави при възникване на инцидент и им показаха как да направят превръзка, да бинтоват или да сложат лепенка на рана.

През следващата седмица възпитаниците на двете детски градини  ще проведат демонстрационни занимания на новооборудваните учебни площадки за безопасно движение по пътищата, които ще имат и говорещи пътни знаци.

 

 


Сходни връзки

НАЧАЛНИ УРОЦИ ПО ОКАЗВАНЕ НА ПЪРВА ПОМОЩ В ДЕТСКИ ГРАДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди