изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:09 EEST
19-годишен тийнейджър излъчи смъртта си по интернет    
По света

Студентът от Флорида Ейбрахам Бигс се самоубил със свръхдоза приспивателни пред своята уеб-камера, която предавала на живо по интернет всичко, което се случва. Полицията открила тялото му 12 часа след първото негово съобщение, че ще умре, въпреки стотиците потребители, които наблюдавали смъртта на младежа.



Един от зрителите на самоубийството разказва, че той взел няколко хапчета, изпил ги, а после легнал на леглото си. Това продължило няколко часа. Част от членовете на сайта го окуражавали и приемали на шега случващото се. Бигс и друг път е опитвал да се самоубие пред публика.

Когато полицията нахлула в стаята след обаждане на един от наблюдателите, един от зрителите на директното видео реагирал с краткото, но красноречиво „OMFG“, което е абревиатура на „Oh, my f***ing God“. Други пък се изсмяли без да разбират какво точно се случва или пък да ги интересува.

„Ейб беше много щастлив, когато беше сред хора, и наистина по никакъв начин не можеше да се предположи, че ще направи такова нещо.“, казва сестрата на Бигс. В интернет-форуми обаче студентът неведнъж е писал, че мрази себе си и живота.

„Той е много мил, всички го знаят като добро хлапе. С него бяхме добри приятели“, разказва баща му.

В личния си блог Ейбрахам Бигс описал плановете си за самоубийство. От първото му съобщение там за това, до откриването на тялото му от полицията преминават дванадесет часа. Семейството му е в шок как е възможно никой от зрителите на самоубийството или от модераторите на сайта, където то е било излъчвано директно да не е реагирал навреме. Все още не е ясно колко души са наблюдавали предаването от уеб-камерата на Бигс, но се предполага, че са били поне двеста.

Миналата година четиридесет и две годишен мъж се обеси пред уеб-камерата си и това е било първото документирано публично самоубийство по интернет в Обединеното кралство.

Документален клип за самоубийството на 19-годишния студент може да се види във vbox7.

bpost.bg

 


Сходни връзки

19-годишен тийнейджър излъчи смъртта си по интернет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди