изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:04 EEST
Бойко Борисов за управляващите: Вместо да се извиняват, да си ходят    
Политика София. От днес нататък трябва да спрем да говорим за правителството. То е получило своята оценка и тя е политическа – не става”, заяви кметът на София Бойко Борисов пред журналисти, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Според Борисов - няма по-добра оценка от тази на ЕС. Няма смисъл да се вайкаме за загубените европари, смята Борисов.

Той посочи, че следобед има среща с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и трябва незабавно да се вземат мерки за посрещане на финансовата криза. По думите му – когато европейските страни са в тежка рецесия и за всяко евро се води битка в ЕС, сме допуснали загубата на милиарди евро заради некадърност на правителството. „Това са точно тези пари – за магистрали, за мостове, не само, че ги губим, но ще плащаме допълнително за тях. Вместо да излязат и да се извинят на народа – и за клиповете, и за конгресите, и за хвалебствията – това, което правеха дни наред и ни тормозеха с присъствието си, просто да си отидат”, заяви столичният кмет.
Борисов заяви, че загубата на тези пари означава, че няма да има нови магистрали.
„От бюджетния излишък има нула лева за София, а можеше да има 50 млн. или 100 млн. лв., защото щеше да има пари в хазната. И щяхма да започнем големите проекти, които имаме за града, за отпушване на трафика”, каза той и подчерта, че във връзка със стагнацията, която предстои, общината няма да може да изпълни своите програми заради правителството.
Веселина ЙОРДАНОВА
 


Сходни връзки

Бойко Борисов за управляващите: Вместо да се извиняват, да си ходят | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди