изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:49 EEST
ХОТЕЛ ЩЕ КРАСИ СПОРТЕН КОМПЛЕКС "МЛАДОСТ"    
Новинис 10 години бе удължен концесионният договор на "Изида" ООД за спортен комплекс "Младост".

 Причината за поисканото удължаване, е, че са загубени около седем години в търсене на подходящ терен за изграждането на хотелски комплекс. Първоначално е трябвало да бъде върху тревна площ пред кортовете на комплекса. С цел зелените площи да бъдат съхранени е потърсено друго подходящо място в комплекса и вече има издадено строително разрешение за това от края на октомври т.г. Освен, че те ще бъдат съхранени, с новия проект ще бъде укрепена и стената, където ще се изгради сградата, обясни управителят на "Изида" ООД Младен Матеев. 
 Хотелският комплекс ще включва 25-27 стаи, ще има една или две конферентни зали с по 25-30 места, възстановителен център и сглобяеми трибуни, каквато е препоръката на Международната тенис организация. Предвижда се и изграждане на спортен магазин за тенис и колоездачна екипировка, какъвто няма дори във Варна. Общият размер на инвестицията се предвижда да е не по-малко от 500 000 лева. Според специалисти, изграждането на хотелската част, ще даде завършен вид на комплекса, който вече е едно от най-привлекателните за добричлии и гости места.  От своя страна концесионерът "Изида" ООД дава пример за бизнеса в региона как могат да се правят инвестиции, които не само създават работни места, осигуряват данъци, съхраняват околната среда и създават условия за здравословен живот.
Предвижда се в изпълнение на новия Закон за младежта и спорта, който касае и менажирането на спортните обекти, Постоянната комисия по спорт и младежки дейности да предложи на общината в Добрич оптимизиране на мрежата от спортни обекти, каза още г-н Матеев. Идеята е всички общински дейности и финансираните от общината спортни мероприятия да се съсредоточат в спортен комплекс "Добротица". Спортна зала "Русалка", залата в спортен комплекс "Младост" и зала "Работник" ще бъдат предложени за менажиране при публично-частни партньорства, най-успешното засега се очертава концесионирането. Идеята е по този начин тези три зали да бъдат менажирани със средства на концесионерите, така за спортните обекти и дейности ще се осигури 2-3 пъти по-голям потенциал за това. М. Матеев сподели, че счита, че е редно концесионерът на залата и на спортен комплекс "Младост" да е един и същ, независимо дали ще е физическо или юридическо лице, за да се запази цялостната визия на комплекса и той да бъде управляван по най-добрия начин.
В тази връзка М. Матеев сподели, че има намерение да кандидатства за концесия на залата там. Намерението му е да се изгради плувен басейн за деца, който по никакъв начин няма да пречи на другия плувен басейн, който, според М. Матеев, също ще бъде възстановен. В град като Добрич има място поне за 4-5 плувни басейна, каза още председателят на ПК по спорт.
 


Сходни връзки

ХОТЕЛ ЩЕ КРАСИ СПОРТЕН КОМПЛЕКС "МЛАДОСТ" | 8 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ХОТЕЛ ЩЕ КРАСИ СПОРТЕН КОМПЛЕКС "МЛАДОСТ"
Автор: Anonymous да 2008-11-26 @ 21:27 EET
super,moite bliznazi otkoga 4akat da popluvat ,s kef 6te si nakisnat kafqvite zadnizi v baseina
ХОТЕЛ ЩЕ КРАСИ СПОРТЕН КОМПЛЕКС "МЛАДОСТ"
Автор: Anonymous да 2008-11-26 @ 22:53 EET
o6te edin hotel 6te e ot polza,moje a nastanq moeto stado taraleji tam,za zimata da im e toplo na kaisiite
ХОТЕЛ ЩЕ КРАСИ СПОРТЕН КОМПЛЕКС "МЛАДОСТ"
Автор: Anonymous да 2008-11-27 @ 12:56 EET
В гр.Добрич към момента няма плувен басейн.90% от децата имат гръбначни изкривявания.Нуждаят се от спорт като плуването.Подкрепям идеята за плувни басейни.Уверявам ви,желаещите са много.
ХОТЕЛ ЩЕ КРАСИ СПОРТЕН КОМПЛЕКС "МЛАДОСТ"
Автор: Anonymous да 2008-11-27 @ 20:06 EET
bravo mn dobre po dobre otkolkoto da se razvalq bravo bravo
ХОТЕЛ ЩЕ КРАСИ СПОРТЕН КОМПЛЕКС "МЛАДОСТ"
Автор: Anonymous да 2008-11-27 @ 22:46 EET
eh,4e ste prosti,toq oligofren gleda da zasmu4e zeliq grad,a vie se radvate
ХОТЕЛ ЩЕ КРАСИ СПОРТЕН КОМПЛЕКС "МЛАДОСТ"
Автор: Anonymous да 2008-11-29 @ 10:58 EET
gotova postroena sportna baza,6te bade razru6ena za da bade izdignat hotela na Mladen Mateev,porednata korupzionna sdelka,koqto trqbva da se razsledva,no kato znaem kolko prodajni sa magistatite ne vqrvam da se razkrie
ХОТЕЛ ЩЕ КРАСИ СПОРТЕН КОМПЛЕКС "МЛАДОСТ"
Автор: Anonymous да 2008-11-29 @ 11:06 EET
kvi 4,5 baseina be tapak,ti znae6 li kolko struva na mesez otoplenieto i ako ne krade6 ot nqkade nqma kak da se izbie,ti nas na maimuni li ni pravi6,sigurno i toka na kra4mata si ne pla6ta6 na realni zeni
ХОТЕЛ ЩЕ КРАСИ СПОРТЕН КОМПЛЕКС "МЛАДОСТ"
Автор: Anonymous да 2008-12-01 @ 00:36 EET
защо нищо не казвате за басейна до училище "Славейков" лъчко си го гушна за 300 000лв.сега го отдаде на БИЛЛА за баснословна сума.готов басейн с олимпийски размери и кула.1 година го разбиваха.но нищо  господ забавя но не забравя.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди