изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 09:10 EEST
МЕЖДУ ПОЛЕТА И РАВНОВЕСИЕТО    
КултураНа добричка сцена - "12 разгневени монолога" по повод 60-ата годишнина на Велко Кънев. Ето какво сподели специално за читателите на НДТ известният български актьор

- Велко Кънев на 60 години по какво се различава и по какво си прилича с Велко Кънев на 20 години?
- На 20 години бях влюбен в работата си, сега - също. Тогава бях луд и мечтател, исках много, сега е същото. Тогава се радвах, влюбвах се и много мечтаех. На 60 години правя същото. На 20 обаче не бях толкова уравновесен и толкова "помъдрял", правех повече бели от сега. Падал съм от оркестрината в Твърдица по време на представление, в Народния театър едно стъкло падна върху ръката ми, по време на снимки съм падал дори в пропаст. На 20 години много падах, а сега повече сядам. На 60 години сякаш съм някъде между полета и равновесието. Някъде по средата съм - между емоциите и чувствата на 20-те ми години и сега.
- На какво се гневи Велко Кънев?
- Всъщност, аз никога не съм харесвал неразгневените и спокойните. Винаги съм търсил герои, които се раздират. Такива, които се съпротивляват на съществуващите порядки, на това, което, едва ли не, е вечно и не може да бъде променено. Повечето ми герои са бурни и често си удрят главата в стената. Обединява ги тази стръв да променят света, а така също това, че са мечтатели и че не им достига поетиката в живота. Те искат да избягат от бита, да се опитат да полетят.
- Какво предстои през следващите поне 40 години?
- Същото - с чужди думи да откривам себе си, доколкото мога. Това всъщност е автопортретът на актьора - с чужди думи да нарисуваме себе си. И в това е очарованието ни. Много ми се иска следващите думи да бъдат още по-близки до мен. Колкото повече чуждите думи се приближават до моите, толкова автопортретът е по-истински и публиката няма да изпитва колебание в откриването на моето Аз. В това се крие магията на изкуството.

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА

 


Сходни връзки

МЕЖДУ ПОЛЕТА И РАВНОВЕСИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди