изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:08 EEST
Жертвите на холерата в Зимбабве са вече 389 души, епидемията излиза извън границите на страната    
По света Женева. Жертвите на холерата в Зимбабве са вече 389 души и епидемията излиза извън границите на страната, като се разпространява в съседните Ботсвана и ЮАР, предупредиха от ООН днес, предаде АФП.


До момента в Зимбабве са регистрирани 9463 случая на холера, според данните на бюрото на ООН за координация на хуманитарните въпроси.
Според него епидемията добива “застрашителни регионални размери”.
Бързото влошаване на здравната система на Зимбабве принуждава десетки хора ежедневно да напускат страната, за да търсят здравна помощ в съседните държави.
Страната смени рязко тона си и вчера призова да й бъде оказана международна помощ за овладяване на епидемията.
Агенция "Фокус"

Холерата е

заразен гастроентерит, предизвикван от бактерията Vibrio cholerae. Предаването на болестта на хора става чрез поглъщане на заразена вода или храна. В най-тежките си форми холерата е една от смъртоносните известни болести, като е възможно заразен пациент да умре в рамките на три часа, ако не е подложен на лечение. В повечето случаи смъртта настъпва след 18 часа до няколко дни, ако пациентът не бъде рехидратиран.

До началото на 19 век холерата е разпространена главно в Индия, като река Ганг е основният източник на заразата. От 20-те години на 19 век болестта се разпространява и в други страни, като предизвиква няколко пандемии с десетки хиляди жертви. Например жертвите на болестта само във Франция през 30-те години са около 100 хиляди души. В наши дни болестта е практически унищожена в Европа и Северна Америка, благодарение на пречистването и хлорирането на питейната вода.

Иракските здравни власти съобщават за 172 нови случая на холера

Препоръчително е българите да отложат пътуванията си до Ангола

ЖЕРТВИТЕ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН НАДМИНАХА 100 00 И ВЕЧЕ СПРЯХА ДА ГИ БРОЯТ

 


Сходни връзки

Жертвите на холерата в Зимбабве са вече 389 души, епидемията излиза извън границите на страната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди