изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:34 EEST
НАШЕНЦИ И РУМЪНЦИ ПОСРЕЩАТ НОВА ГОДИНА ПО МОРЕТО    
ОбществоПочти няма свободни места по Добруджанското Черноморие за новогодишната нощ, установи проверка на НДТ. Масово румънци са направили резервации в хотелите в Балчик и Каварна, заявиха ръководителите на отделите по туризъм в двете морски общини, като втори по численост се нареждат нашенците.

В Каварна и региона тридневният пакет с включени нощувки, закуска и празнична вечеря е на цени от 150 до 250 лв., в зависимост от категорията на хотела за настаняване. Ако някой предпочита да плати само една нощувка, то цените са между 20 и 65 лв., а съответно празничната вечеря по заведенията в града се движи на цени от 25 до 40 лв., каза Коста Аргиров - шеф на общинския туристически отдел. Базата обаче е пълна вече 90 на сто и много малко са възможностите за избор, допълни още специалистът.
Същото се оказа положението и в Балчик. Единични са хотелите, където могат да бъдат намерени свободни стаи. Мариана Петкова от отдела по туризъм в Белия град заяви, че хотел "Юпитер" е изцяло изкупен от туроператор. В луксозния "Марина сити", който е разположен на самия морски бряг по Дамбата, 3 нощувки със закуски и новогодишна вечеря в ресторант "Ел Симпатико" излизат на двама възрастни в студио 760 лв., а в хотел "Акроза" една нощувка с вечеря е 230 лв. за двама души, но пък има свободни само пет двойни стаи. Изцяло заети са базите вече на хотелите "Лотос" и "Мистрал".
Малко по-нататък, в курортното селище Кранево частни хотелчета предлагат нощувка със закуска и празнична новогодишна вечеря за 65 лв. на човек. И тази година Албена е напълно затворена и нито един от хотелите няма да работи за новогодишната нощ. В заведенията в Добрич кувертите за посрещането на новата година се движат между 80 и 100 лв. на човек.
 


Сходни връзки

НАШЕНЦИ И РУМЪНЦИ ПОСРЕЩАТ НОВА ГОДИНА ПО МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди