изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:00 EEST
УДОСТОВЕРЕНИЕ "МЛАД ПЕШЕХОДЕЦ" ЗА ДЕЦАТА В ЦДГ "СЛАВЕЙЧЕ"    
НовиниС минута мълчание в памет на малката Мирела от група "Бамби", загинала докато спяла на задната седалка на автомобил, и за огняря Калчо Стефанов, изгорял във влака София-Кардам започна заниманието по безопасност на движението в ЦДГ №27 "Славейче".

 Възпитаниците на предучилищните групи в детската градина показаха пред родители, учители и гости придобитата транспортна култура в рамките на проекта Клуб "Приятели на цар Светофар". Той се реализира от сдружение за развитие на деца и млади хора "Славейче",  по програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на община Добрич. Малчуганите показаха знания и умения в три кръга на състезанието по пътна безопасност. Имаше викторина за превозните средства, за пътните знаци. В трети кръг отборите "Бамби" и "Делфинче" показаха колко много знаят за безопасността на движението по пътищата. И двата отбора получиха максимален брой точки от журито за отговорите на нелеките въпроси. Много песни и игри изпъстриха празника, на който и възрастните имаше какво да научат от децата за правилата за безопасно движение по пътищата.
Демонстрационното занимание се проведе в кабинета по пътна безопасност, който е оборудван в детската градина със закупени по проекта пътни знаци, включително и говорещ светофар, нови возила, пъзели и дидактични материали.
Всички участници получиха удостоверения "Млад пешеходец" и книжка за безопасно движение.
Целта на проект Клуб "Приятели на цар Светофар" е възпитаване на децата в безопасност на движението по пътищата, чрез прилагане и утвърждаване на транспортна култура и формиране на умения да се опазят сами на пътя. Той обхваща около 400 деца от детските градини №27 "Славейче" /към която е/, детската градина в кв. "Рилци" и ЦДГ №10 "Слънчице".

 


Сходни връзки

УДОСТОВЕРЕНИЕ "МЛАД ПЕШЕХОДЕЦ" ЗА ДЕЦАТА В ЦДГ "СЛАВЕЙЧЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди