изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:33 EEST
Ревнивец нае детективи да залеят гаджето му с киселина    
Ред и сигурност
38-годишният Веселин Симеонов е поръчал на частни детективи да залеят приятелката му с киселина, съобщиха от прокуратурата в Пловдив. Симеонов, който е служител на Клиентски център в EVN Пазарджик, е поръчал обезобразяването на жената на детективско бюро „Шанс“ в Пловдив.


Детективите Петър Петров и Димитър Славчев по поръчка на Симеонов са проследили контактите на жената и са установили, че тя има връзка с друг мъж. След известно време Симеонов ги потърсил отново, като настойчиво искал, те да я залеят с киселина. За услугата предложил 1500 лв. След упорито настояване от страна на поръчителя, двамата детективи приели формално поръчката, като поискали Симеонов да преведе сумата по банков път. След това поканили поръчителя в офиса, където направили пълен запис на искането на Симеонов.
Пазарджиклията поискал престъплението да се прикрие с грабеж, като от жената бъдат откраднати всички банкови и сим карти, които насочват следите към него.
Всички данни за опита за това престъпление, Петров и Славчев изнесли по време на задържането им. Според техни твърдения, те са щели да информират полицията за опита, за заливане на жената с киселина. В подкрепа на информацията си двамата са предоставили видеозапис с искането на Симеонов и извлечение от банкова сметка, в която той е превел обещаната сума, предаде БТА.
Петров и Славчев са криминално проявени, те са обвинени в опит за отвличане на гръцки гражданин. Димитър Славчев е бивш полицай. Тяхното дело за мярката за неотклонение ще се гледа днес следобед в Пловдивския съд, съобщи говорителят на прокуратурата в Пловдив Даниела Начева.
Междувременно Районният съд в Пловдив реши да остави в ареста Веселин Симеонов. Определението подлежи на обжалване в три дневен срок пред Пловдивския окръжен съд. Съдът е преценил, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление. Взет е предвид и фактът, че казусът има широк обществен отзвук заради реализирани подобни случаи. dir.bg
 


Сходни връзки

Ревнивец нае детективи да залеят гаджето му с киселина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди