изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:00 EEST
Парламентът одобри скока на цигарите    
Парламент
Народното събрание одобри увеличението на цигарите, след като депутатите приеха на второ четене промените в Закона за акцизите и данъчните складове. По този начин крайната продажна цена на цигарите „Виктори“ става 3,40, „Средец – 3, 15 лв. а „Ева“- 3,20 лв.


Търговците ще могат да продават тютюневи изделия със стари бандероли до три месеца след въвеждането на новите образци. Промените в Закона за акцизите и данъчните складове бяха приети от парламента. Те влизат в сила от 1 януари догодина, предаде БТА.
Увеличават се акцизните ставки за цигарите: от 37 лв. - за 1000 къса + 35 на сто от продажната цена, на 40,50 лв. - за 1000 къса + 42 процента от продажната цена.
С промените се повишава и ставката върху електроенергията за стопански нужди - от 1,20 лв. на 1,40 лв. за един мегаватчас. От 0.40 лв. на 0.60 лв. се вдига акцизът за кокса и въглищата. За керосина повишението на ставката е от 535 лв. на 565 лв. за 1000 литра.
Предвижда се лица, регистрирани по Закона за акцизите и данъчните складове, да бъдат освободени от акциз при изнасяне и изпращане за друга държава членка на Евросъюза на въглища и кокс, както и при износ на ток, природен газ и акцизни стоки, за които не се прилага режим "отложено плащане" на акцизите.
Юридическо лице или едноличен търговец, които не подадат акцизна декларация в предвидения срок, ще бъдат наказвани с имуществена санкция в размер от 500 до 2500 лева. За физическите лица - сумата е от 500 до 1500 лева. Измененията са във връзка с поетите ангажименти на страната за достигане на минималните за Европейската общност размери на акцизната ставка за различните видове акцизни стоки. dir.bg
 


Сходни връзки

Парламентът одобри скока на цигарите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 5.68 секунди