изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:53 EEST
Вдигат таксите за детските градини във Варна    
Новини
Предложение таксите за детски градини да бъдат увеличени с 20 % ще внесат от общинската дирекция „Образование” до Постоянната комисия по финанси и бюджет към Общински съвет Варна.


Това съобщи заместник-кметът Коста Базитов, предаде БГНЕС. Според него общинската администрация ще предложи таксата за детска градина да се увеличи от 40 на 48 лв.
Вчера членовете на комисията разгледаха правилата за приемане на деца в общинските ясли и градини. Тъй като мнозинството от съветниците не бяха съгласни с така предложените правила, широко коментирани в общественото пространство напоследък, членовете на образователната комисия решиха да преразгледат проекта, защото в него има много недомислици.
Такива например са изискванията родителите да имат договор с работодател, чиято фирма е със седалище във Варна, както и да представят всяка година справка от НАП.
Според съветника Радослав Коев обаче, справка от НАП трябва да се представя на всеки три месеца, защото по думите му някои родители представяли фиктивни данни, че имат договор с работодател. На заседанието обаче Коста Базитов съобщи още, че от НАП са заявили, че нямат възможност да изготвят толкова много справки и ако трябва да се спази това изискване в учреждението трябва да се разкрие цял отдел за обслужване на родителите.
 
dir.bg
 


Сходни връзки

Вдигат таксите за детските градини във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди