изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:44 EEST
ЦИГАНИ БИХА УЧИТЕЛ, ПЛАШИХА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СЪС САМОРАЗПРАВА    
Образование34-годишната циганка Гинка Петрова и 17-годишният й син нападнали учител в шабленското СОУ "Асен Златаров" в час по Домашен бит и техника и след като му нанесли побой, заплашили със саморазправа всички българи, научи НДТ. От областната дирекция на МВР съобщиха, че сигнал за побоя е подаден на 2 декември в РПУ - Шабла.

 

Екшънът се разиграл около 10 часа, в пети клас, в сградата на УПК на учебното заведение. Заради лоша дисциплина преподавателят Душко Дуков повишил тон на едно от момчетата - Гошо. То напуснало класа и отишло да се оплаче на майка си. Гинка Петрова и 17-годишният й син се отправили към училището. Според запознати, били придружавани от цяла тумба цигани. В сградата на УПК влезли трима - майката, младежът и техен познат. Сградата е отделна от основната на СОУ "Асен Златаров", но и на нея има пропускателен режим, научи НДТ. Пред двете служителки от помощния персонал на входа тримата обяснили, че искат да влязат в часа по ДБТ. Жените се усъмнили, че става нещо и ги последвали. В класната стая те заварили Гинка и синът й да нападат учителя, циганката се опитвала да му удря шамари. Служителките се намесили и избутали нападателите. През ръцете им обаче 17-годишният младеж успял да удари през лицето Душко Дуков. Боят бил придружен от обиди, от закани за саморазправа срещу всички българи. Тримата нападатели плашили учителя, че ще го причакат, че ще го пребият и т. н.

Веднага бил уведомен директорът на училището Йордан Михайлов, който се обадил в полицията. Междувременно в кабинета му отишли тримата цигани. Директорът им предложил да извика Дуков и петокласника, за да изяснят ситуацията, но те не се съгласили и казали, че отиват в полицията. Йордан Михайлов разказа за НДТ, че късно във вечерта на инцидента разговарял с разследващ случая. По думите на полицая, Гинка Петрова твърдяла, че учителят е ударил сина й.

Душко Дуков е дългогодишен преподавател, досега с него не са се случвали такива неща, каза Йордан Михайлов. Той не изключва вероятността учителят да е повишил тон. Дуков има писмени обяснения, в тях твърди, че не е удрял ученика, каза още директорът. Той допълни, че след удара учителят имал кръв по лицето си. Вчера Йордан Михайлов внесе доклад по случая в Регионалния инспекторат по образованието.

Петокласникът е от децата, които трудно задържаме в училище, каза директорът. Той допълни, че многократно имало разправии с майка му, която постоянно заплашвала, че ще го премести от училището. Гошо и по-големият му брат са от различни бракове, научи НДТ.

Жената и 17-годишният са  разпитани от служителите на полицията, казаха от ОД на МВР. Материалите по случая са изпратени в Районна прокуратура - Каварна, с предложение за образуване на досъдебно производство по чл. 325 от НК. НДТ

 


Сходни връзки

ЦИГАНИ БИХА УЧИТЕЛ, ПЛАШИХА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СЪС САМОРАЗПРАВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди