изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:55 EEST
Бойко Борисов: Най-полезен съм се чувствал в МВР    
Интервюта Кметът на София и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за Агенция „Фокус”. На 3 декември 2006 година в столицата официално бе учредена партия ГЕРБ.

Фокус: Ген. Борисов, обсъжда се едно предложение, което да даде право на кметовете на общини да бъдат и лидери на партии. Ако това се приеме, вие бихте ли станал лидер на ПП ГЕРБ?
Бойко Борисов: Това ни интересува дотолкова, доколкото премиерът на страната, което е по-висок пост, може да бъде лидер на партия, а кметът - не може. Има несъответствие, защото премиерът е премиер на цялата страна, както кметът е кмет на целия град. Единият има право, а другият няма. За мен не съществува такъв проблем, защото знаете, и за никого в ПП ГЕРБ не е тайна, кой е лидерът и в края на краищата - кой взима политическите решения. Мисля, че и колегата Цветан Цветанов се справя прекрасно на мястото, където сме го пратили. При нас този въпрос не стои на дневен ред. Ние нямаме проблем с него. Справедливостта го изисква да се отговори на въпроса. Или никой не трябва да бъде лидер на партия, ако заема даден пост, или не трябва да има ограничения за едните или другите. Утре може да дойде друг кмет, който да е лидер на друга партия. Защо да го ограничаваме?
Фокус: Във всички ваши изказвания вие казвате, че няма да правите коалиция с БСП и ДПС. Това отнася ли се за политическите партии от десния спектър?
Бойко Борисов: Ние винаги сме казвали ясно и сме им пожелавали успех, и след това аз много се радвам, че намерихме нормален тон и диалог с партиите от център-дясното, които са членки на Европейската народна партия. Тях, с радост, дори и да имаме пълно болшинство при победа, ние ще настояваме и ще ги поканим да участват съвместно с нас в управлението.
Фокус:Лидерът на Демократи за силна България Иван Костов направи своя оценка за политическа партия ГЕРБ на последното събрание. Как бихте коментирали тази оценка?
Бойко Борисов: Всяка партия има право да оценява и положително, и отрицателното в своите конкуренти. Защото ние, колкото и да искаме да работим заедно, сме различни партии, различни хора ни подкрепят и затова всеки от нас има своите избиратели, така че е нормално той да има и критики към нас. Единственото, с което не бих съгласил от това, което е казал, е за Възродителния процес, защото повтарям. От контекста и от моя разговор в студиото на бТВ се раздуха един огромен скандал и се получи така, че аз, едва ли не, толерирам Възродителния процес. Аз започнах в това интервю, че това е най-срамният процес в историята на нашата държава и че това е най-голямото престъпление на Компартията към тези хора. Неслучайно ние в ГЕРБ и в изпълнителната комисия, и в съветите, и в кметствата имаме български мюсюлмани. Така че, може би, не съм се изразил достатъчно ясно или добре и в последствие в разговора, може би, не съм дооценил своето изказване. Единственото, с което не съм съгласен, е, че в ГЕРБ толерираме Възродителния процес, неговите цели и методи. Но така съм разбран, така е тълкувано. Много по-сериозни неща има в момента, за да търсим това, което ни разделя. Аз просто правя тази вметка, ако г-н Костов го прочете, да знае, че моето мнение не е такова за Възродителния процес. А оттам- нататък аз мисля, че особено във времето на финансова криза, ние трябва да направим всичко възможно особено финансисти, икономисти, експерти да бъдат включени и максимално да дадат от себе си за излизането на България от кризата.
Фокус: Ако позволите накрая, един личен въпрос. Липсва ли Бойко Борисов на МВР и съответно – липсва ли МВР на Бойко Борисов?
Бойко Борисов: Най-полезен съм се чувствал в МВР. Най-много боледувам и най-тежко понасям провалите в МВР. Истински се радвам на успехите, когато има такива, в МВР. Беше ми криво, когато преди няколко дни беше издадена заповед за сваляне на снимките и плакатите по канцелариите в службите, не за друго, а защото три години след като съм излязъл от МВР, хората продължават да си спомнят за доброто, което сме правили с тях. Затова ми докривява.
Росица ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Най-полезен съм се чувствал в МВР | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Бойко Борисов: Най-полезен съм се чувствал в МВР
Автор: Anonymous да 2010-02-20 @ 14:43 EET
и сега сте полезен  г-н БОРИСОВ НО ТРЯБВА ДА ИЗЧИСТИТЕ  паплачтта  от  герб които само пречат   А ТЕ НЕ СА МАЛКО  законът трябва да е еднакъв за всички  но той не е  и такива като тях ще ви дърпат назад  а народа вижда всичко  и всеки но няма на кого да каже  хора като тях нямат място  дори  и в клуба на кварталните кафенета  вече е време да се спрът  роднинските връзки  и да започнат проверки по всички областни градове     във   всички административни  слоеве  неможе някой всяка вечер да харчи по 100 лв за вечеря а друг да чака  с месеци за заплата от 100 лв  ще дойдат като утре президентските избори  хората ви вярвят  но трябва и другите които не вярват да ги накарате да повярват 
Бойко Борисов: Най-полезен съм се чувствал в МВР
Автор: Anonymous да 2010-02-20 @ 15:07 EET
Да бе той Б .Борисов ще ти дава с лъжичка в устата.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди