изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:00 EEST
СЪДИЯ ОТ ДОБРИЧ - СПЕЦИАЛИСТ ПО МЕЖДУНАРОДНО ВОЕННО-ХУМАНИТАРНО ПРАВО    
Ред и сигурностЗам.-председателят на  Окръжния съд в Добрич, и ръководител на Търговското му отделение Георги Павлов завърши с отличие курс по "Международно военно-хуманитарно право" във Военна академия "Георги С. Раковски", съобщиха от пресслужбата на съда.

От там допълват, че той е единственото гражданско лице, преминало следдипломната квалификация през тази учебна година на Военната академия.
В дисциплината "Международно военно-хуманитарно право" се изучават правните норми, които уреждат баланса между постигането на военните цели на бойното поле и спазването на принципите на хуманизма. Основните нормативни актове, които уреждат тази материя са четири Женевски конвенции от 1919 г. и два допълнителни протокола към тях от 1977 г., както и четиринадесет Хагски конвенции от 1907 г. за правилата и обичаите при водене на военни действия. Целта на изучаването на тази дисциплина е да бъдат запознати български военни и магистрати с цитираните разпоредби, предвид ангажиментите на Република България, произтичащи от членството й в НАТО и при участието на български военни контингенти в операции на ООН за поддържане на мира.
Съдия Георги Павлов е на 39 години и има 11 години съдийски стаж. Той е автор на 14 статии в областта на търговското право, публикувани в специализирани издания. НДТ 
 


Сходни връзки

СЪДИЯ ОТ ДОБРИЧ - СПЕЦИАЛИСТ ПО МЕЖДУНАРОДНО ВОЕННО-ХУМАНИТАРНО ПРАВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди