изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 18:38 EEST
СЪДЪТ ОТХВЪРЛИ ИСКОВЕТЕ НА ГАИЧ СРЕЩУ СЛЕДСТВИЕТО    
Ред и сигурностОкръжните магистрати в Добрич отхвърлиха исковете на Живка и Миролюб Гаич срещу Окръжна следствена служба за обезщетения за претърпени от тях имуществени и неимуществени вреди при задържането на съпруга под стража в периода 4 декември 1995 до 23 февруари 1996 г.

Магистратите са преценили, че претенциите им са неоснователни, каквато бе и позицията на прокуратурата, съобщават от пресцентъра на съда.

По делото е установено, че спрямо Гаич е била взета най-тежката мярка за неотклонение като обвиняем за две престъпления. Той е бил уличен, че като длъжностно лице – президент на „Югоагент-Вложение” АД, е присвоил 50 млн. лв., собственост на различни граждани, поверени му да ги управлява. Според второто обвинение, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил заблуждение и причинил имотна вреда на различни лица, като измамата е в особено големи размери.

Cемейство Гаич подаде през 2005 г. искове за обезщетения в размер на 16 260 533,16 лв. за имуществени вреди, претърпени при задържането на Миролюб Гаич, защото то било незаконно. Арестът го дискредитирал в обществото и го лишил от възможността като управител да се грижи за делата на „Югоагент експорт – импорт” ООД. Това влошило ритъма на търговската дейност и финансовото състояние на дружеството и довело до обявяването му в несъстоятелност. Съпрузите поискаха и по 40 хил. лв. обезщетение за претъпени от тях душевни мъки, терзания и притеснения. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

СЪДЪТ ОТХВЪРЛИ ИСКОВЕТЕ НА ГАИЧ СРЕЩУ СЛЕДСТВИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди