изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 08:12 EEST
Скандал и бой на земеделския конгрес    
ПолитикаСкандал прекъсна 36-ия конгрес на БЗНС с главен секретар Георги Пинчев. Формален повод за това стана изборът на водещи на конгреса.

След като форумът беше открит от най-възрастния член на БЗНС Искър Шуманов, бяха прочетени избраните от Управителния съвет на организацията за водещи на конгреса, съобщи БТА.
Последва предложение от залата за други водещи и искане за гласуване. Част от залата, подкрепяща делегата и кандидат-член на Управителния съвет Николай Ненчев, започна да скандира "оставка" за Георги Пинчев и бяха издигнати плакати: "Земеделската чест - срещу Пинчевата кохорта", "Пинчев - оставка незабавно, не те искаме", "Пинчев е позор за БЗНС и за България", "Пинчев - предател на каузата на БЗНС".
Подкрепящите Николай Ненчев обвиниха ръководството, че са задраскани и вадени от списъците делегати, избрани на областно ниво, и са били заменени с близки до Пинчев. Георги Пинчев нарече групата около Николай Ненчев "провокатори" и обяви, че конгресът се отменя и ще се проведе на друга дата.
От другата страна обявиха, че конгресът ще продължи, а на трибуната за кратко се стигна до схватки в спорове за овладяване на микрофона.
След спорове и взаимни упреци, Пинчев излезе за кратко от залата, а в момента Николай Ненчев се опитва да възстанови работата на конгреса. След проверка на кворума Ненчев обяви от трибуната, че работата на конгреса продължава. Бяха гласувани работни комисии. Конгресът трябва да приеме програмата на БЗНС и промени в Устава, както и да гласува ново ръководство на организацията. Утре е вторият последен ден на конгреса, а резултатите ще бъдат обобщени на пресконференция. dir.bg
 


Сходни връзки

Скандал и бой на земеделския конгрес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди