изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:13 EEST
Грипът ”Бризбейн” ни атакува по Коледа    
Здраве
Грипът "Бризбейн" ще ни атакува по Коледа и Нова година. Това предвижда д-р Ангел Кунчев, цитиран от БГНЕС. Директорът на отдел "Надзор на заразните болести" в здравното министерство уточни, че вече са регистрирани болни от агресивния вирус, изолиран за първи път миналата година в Австралия.


Вирусът най-вероятно ще "долети" със самолетите заедно с българите, работещи в Западна Европа, които ще прекарат коледната ваканция у дома, съобщава "Стандарт". В Националната лаборатория по грип и остри респираторни заболявания изолират по-безобидни вируси, които атакуват гърлото, обяснява шефът на лабораторията доц. Росица Коцева.
"Бризбейн" води до сериозни усложнения на дихателните пътища. Симптомите са сходни с тези на миналогодишния вирус "Соломонови острови" - висока температура, болки в мускулите, главоболие. Недолекуването на болестта може да доведе до развитието на различни заболявания като бронхит и пневмония.
 


Сходни връзки

Грипът ”Бризбейн” ни атакува по Коледа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди