изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:24 EEST
Отлагат погребението на убития Стоян    
Ред и сигурност Отлагат погребението на убития студент от Сливен Стоян Балтов, съобщи Йордан Тодоров, кмет на Камен – родното село на майката на момчето, предаде Дарик.

„Прокурорът не разрешава тялото да се изнесе от моргата, тъй като върви разследване. Това са обяснили на близките на Стоян, които са в София. Дори са ги предупредили, че при подобен случай тялото е било задържано повече от 18 дни“– обясни Тодоров.
По-рано днес бе обявено, че поклонението пред тленните останки на Стоян Балтов и погребението му ще се състоятвъв вторник, 9 декември, в село Камен. Националното знаме в селото е свалено наполовина, пуснат е траурен флаг, а хората са известени, че трагично загиналото момче ще бъде погребано в Камен, откъдето е родом майка му Зарка Димова.
За справедлив съдебен процес и възможно най-тежкото наказание за убийците на сина си настоя междувременно Зарка Димова. Пред Фокус майката на момчето, която е учителка, коментира, че не вярва синът й да е предизвикал сбиването. Според нея 20-годишният Стоян не е пиел твърд алкохол, не е пушил и бил тихо и скромно момче. Младежът е бил студент по фармация втори курс с изключително високи оценки. Бил и добър футболист, трябвало да играе в Бургас, но предпочел да следва.
Учители, от училището в Сливен, където е учил убитият Стоян, се събраха днес на мълчалив протест пред сградата на общината в града.
„Той беше примерен ученик и отличен спортист. Искаме управляващите да направят нещо, за да спре тази агресия", каза една от преподавателките пред Дарик. Очаква се да бъде подготвена подписка, която да бъде изпратена до официалните институции.
Учителите настояваха да разберат и защо четири дни не е позволено на родителите да вземат тялото на детето си.
Очаква се днес съдът да реши дали ще остави в ареста двамата младежи, обвинени в убийството на Стоян Балтов. Дир.бг
 
Приятелят на убития Стоян: Удряха ни зверове
08 декември 2008 / News.dir.bg
"Биеха ни жестоко, после разбрахме, че са били мъртво пияни. Но така и не разбрахме защо ни бият", това разказва пред в. "24 часа" приятелят на убития студент Стоян Балтов - Станимир Тодоров.
20-годишният Стоян от Сливен, който учел фармация в София, беше пребит до смърт от група младежи пред дискотека "Амнезия" в нощта срещу петък миналата седмица.
Станимир, който заедно с трети техен приятел - Благовест, също е бил бит, разказва, че са отишли в дискотеката към 1,30 часа и преди 3.00 часа решили да се прибират.
"Благо излезе малко преди нас, а ние двамата със Стоян тръгнахме по една пътека зад 19-ти блок. Пред нас имаше момчета, които бяха очевидно пияни, но ние не им обърнахме внимание. Едно от тях ме блъсна. Нямаше реплика - в лицето ми се стовари юмрук. Започнах да получавам удари от всякъде", спомня си Станимир.
Благовест се притекъл на помощ, но нападателите били над шестима души.
"Бяха зверове. Някакви момчета, които отивали на дискотека дойдоха да ни помогнат, ония избягаха и аз си свалих ръцете от главата. Тогава видях, че Стоян лежи на земята. Отидох при него да му помогна, проверих дали си е глътнал езика. Държах главата му повече от 20 минути, в началото дишаше и имаше пулс", разказва още Станимир.
В това време дошли две полицейски патрулки, линейката на Спешна помощ се забавила.
"Когато лекарите дойдоха и ми казаха да се одръпна, аз за последно хванах Стоян за ръката и тя беше студена. Само чух: "Дайте найлона" и ми прилоша", преживява отново трагедията приятелят на убития студент.
Стоян е завършил езиковата гимназия в Сливен, където е учил и 6 години по-големият му брат. Майка им е учителка по математика. След убийството, градът е в траур - над 20 студенти се прибраха не за да празнуват 8 декември, а да се простят с нелепо убития си приятел.
Двама от биячите, които са на 19 и 20 години, бяха задържани и днес съдът трябва да реши дали да ги остави за постоянно в ареста. Първоначално полицията задържа петима души, участвали в побоя, но само срещу двама са повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлена телесна повреда.
 
 


Сходни връзки

Отлагат погребението на убития Стоян | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Фирма Роднилб
Автор: Anonymous да 2008-12-08 @ 22:23 EET

Уважаеми Дами и Господа,

Ние сме Българска фирма на име “Роднилб” с предмет на дейност телекомуникационни услуги и Интернет развиваща дейността си в град Варна и искаме да изразим своето лично мнение и отношение по случая за смъртта на 20 годишния студент в София Стоян Балтов, който е бил убит на 04.12.2008 г. в Студентски град в София.
Нашата фирма и цялото ръководство искаме да изразим своите съболезнования на семейството на момчето и на близките му и искаме да помолим ръководителите на съдебните органи и прокуратура в България за едно решително, строго и справедливо дело и съдебен процес на убийците и виновните за смъртта на Стоян Балтов.
Време е да се покаже на обществото като цяло, че държавата и гражданите няма да остават безучастни в тези зверски и нечовешки престъпления и малко по малко трябва всичко това да се спира и ограничава и на обществото да се покаже, че правораздавателната ни система работи и наказва виновните. Само така ще успеем да намалим тези убийства и тази смъртност на младежи в цялата ни страна.
Не може да треперим когато децата ни са на вън на дискотеки и на други обществени места, че може нещо да им се случи или дори най-лошото.

Фирма Роднилб
Автор: Anonymous да 2008-12-09 @ 14:43 EET
така е, но  кой  ще  чуе  Вашия  призив  сигурно  вече  са  освободили  и  тези  задържани  двамата, а кога разбраха,  че останалите  от  петтимата задържани са невинни и успяха да ги освободят и защо не пишат имената на извършителите да ги чуе и види цялята държава и какви са тези младежи да бият толкова че да убият момчето, каква е тази злоба в тях и кои са им родителите и какви хора са ги възпитавали. 
АБе...
Автор: Anonymous да 2010-05-19 @ 02:09 EEST
Абе Данаиле ( rodnilB) къде си правиш рекламата срама нямаш! ТИ СИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ!!!! Дето крадеш кабелите и оборудването на другите и си пускаш така клиентите...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди