изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:41 EEST
МВР призна за полицейски брожения    
Общество
Има недоволство и настроения за протести сред българските полицаи. Такава информация протича във вътрешната интернет страница на МВР, където има коментари между служители на министерството от различни структурни звена. Това призна генералният комисар на МВР Павлин Димитров пред Дарик по повод изказването на председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов по-рано днес, че са възможни протести на полицаи заради ниските им заплати.


Самият Цветанов е бивш служител на МВР - той беше сътрудник на Бойко Борисов по времето му на главен секретар.
„Право на всеки български гражданин е да изразява своето мнение. Това ще бъде още един коректив както за отношението на ръководството на МВР, така и на правителството спрямо труда на полицейския служител”, отбеляза комисар Димитров. Той изрази надежда за подобряване на трудовото възнаграждение, материалната база и социалния статус на българския полицай.
„Всичко, което трябва да кажа, вече съм го казал в кабинета на министъра”, допълни комисар Димитров, като призна, че с Михаил Миков често спорят по различни въпроси: „Аз все пак представлявам голямата маса от полицейски служители”, каза още той.
На въпрос, ако в събота има протест на българските полицаи, дали ще се присъедини, Димитров отговори: „Вие ми зададохте най-тежкия въпрос. Моето място е там”.
По информация на Фокус преди около десетина дни във форума на вътрешната мрежа на столичната полиция се е появила дискусия трябва ли и дали може да се организира протест за повишаване на заплатите. Използван е терминът „пушене в градинката”, по подобие на събитията от зимата и пролетта на 1997 г. и протеста на армейските офицери срещу забавените и неизплатените им заплати.
"От ГЕРБ търсят всички възможни начини за дестабилизиране на общественото положение и предизвикване на предсрочни избори", така коментира обаче пред журналисти вътрешният министър Михаил Миков изнесената от Цветан Цветанов информация, предаде Фокус.
Миков демонстративно напусна залата, в която се провежда международната конференция срещу корупцията, в момента, в който председателят на ГЕРБ застана на трибуната.
Министърът определи като "арогантно" поведението на Цветанов, който „превръща една среща, с международно участие в негова политическа трибуна”. По думите на Миков - никой от българските политици от кабинета не си е позволявал подобно поведение. Той определи изказването на дясната ръка на Бойко Борисов, че предстоят протести в полицията, като подстрекаване.
„Това води до граничеща с абсурда политика и то в сферата на обществената сигурност. Не може Борисов и Цветанов, които дълго време са били в МВР и нищо не са направили за неговото технологично обновление и повишаване на стандарта, сега да използват това за своя политическа дейност”, коментира още Михаил Миков. Според него текучеството в МВР не е извън нормалното - тази година са напуснали близо 2500 полицаи, но толкова са и назначени.
На свой ред Цветан Цветанов коментира, че не приема, че поведението му е било арогантно. Той смята, че разформироването на ГДБОП е било грешка от страна на МВР.  dir.bg

ГЕРБ предупреди за протести на полицаи
09 декември 2008 / News.dir.bg
Възможен е протест на българските полицаи срещу правителството заради социалното им положение и разделението на заплащането между тях и структурите за сигурност.
Това заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от bTV.
И 100 човека да излязат, и 50 да са, това ще бъде ясен признак за това управление, че не се справя, заяви председателят на ГЕРБ, цитиран от БЛИЦ. Той смята, че българските полицаи днес са хората, които най-много търпят негативните от това управление. Това се отразява не само на заплатите им, които са ниски, но и на липсата на условия при поставената задача да се борят с организираната престъпност.
Потърсен за коментар на казаното, министърът на вътрешните работи Михаил Миков заяви, че ще говори по въпроса на започващата в София регионална конференция "Антикорупционни политики и практики в Югоизточна Европа".
Това, което днес имаме като критики от европейската общност, ясно доказва, че правителството не е готово да се справи с предприетите мерки за случващото се в България, смята още Цветан Цветанов.
"Ако в рамките на три години и половина е демонстрирано, че не може да се защитят моралните интереси на българското общество, което търпи критики за невъзможността да се възползва от солидарността на европейския данъкоплатец, каквото и да направят управляващите в последните шест месеца от мандата си, няма как да измият срама от лицето на България", заяви още той.
На предстоящите парламентарни избори и избори за европейски парламент политическа партия ГЕРБ ще се яви самостоятелно, категоричен е той. На въпрос дали има възможност все пак ГЕРБ да приеме някакъв компромис за ДПС и БСП Цветанов заяви, че това са партиите, които доведоха страната до днешното състояние и критики от Европейския съюз.
 


Сходни връзки

МВР призна за полицейски брожения | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди