изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:24 EEST
Стотици изпратиха убития студент    
Новини
Над 300 души изпратиха в последния му земен път 20-годишния студент Стоян Балтов, пребит до смърт пред дискотека „Амнезия“ в Студентски град в столицата на 5 декември.


Приятели на Стоян отнесоха ковчега до гробището в село Камен, Сливенско, съобщи БГНЕС.
Докато вървеше траурната процесия майката на Стоян викаше неистово „Смърт за убийците на мозъците на България!“.
Неговите приятели и колеги ще организират в петък в София протест срещу насилието. В събота те ще бъдат в Сливен и ще организират различни действия, за да не се допускат подобни трагедии.
Кметът на Сливен Йордан Лечков осигури автобуси за желаещите да участват в поклонението. Само за два дни в Сливен са събрани 10 хиляди подписа с искане на справедлив процес срещу убийците на Балтов.
Малко преди погребението на Стоян ученици и учители от Природоматематическата гимназия „Добри Чинтулов” в Сливен протестираха с искане за справедлив съдебен процес за убийците, съобщи Фокус. На техния призив откликнаха и учениците от езиковата гимназия, където втори ден се провежда подписка в защита на младите хора и с искане за справедлива присъда. Участниците в протеста излязоха и с обръщение до президента Георги Първанов и просветния министър Даниел Вълчев да се предприемат мерки в защита децата на България, да се спрат убийствата и неоправданата агресия. Участниците в протеста призоваха към тях да се присъединят и училища от други градове, защото когато млади хора загиват от ръката на свои връстници, проблемът е на цялото общество. В двете гимназии – Природоматематическата и Езиковата, е обявен траур, който ще продължи до края на седмицата.
Софийският градски съд остави в ареста Вили Георгиев, обвинен в причиняване по непредпазливост смъртта на Стоян Балтов. На другия обвинен Александър Данаилов съдът постанови мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 лева.

 


Сходни връзки

Стотици изпратиха убития студент | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Стотици изпратиха убития студент
Автор: Anonymous да 2008-12-10 @ 19:00 EET
Мили деца! Бягайте, докато сте еще живи!
Стотици изпратиха убития студент
Автор: Anonymous да 2008-12-10 @ 19:27 EET
През 2001г. вестник Труд излезе с голяма заглавие на първа страница, по повод убийството на малкия Пепи от лудата му майка: "Правителството уби дете". Но тагава управляваше Костов!?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.31 секунди