изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:14 EEST
Скандал между Ферхойген и Надежда Михайлова    
Европейски съюз Представителството на Европейската комисия в България разпространи изявление на Гюнтер Ферхойген, в което той се разграничава категорично от съобщение до медиите, изпратено от Надежда Михайлова за срещата им в Брюксел.

В изявлението си заместник-председателят на Европейската комисия обявява, че всички цитати и отношения, които са му приписани в съобщението на Михайлова са неверни, съобщи БТА.
Това съобщение до медиите е направено без моето предварително съгласие и без дори да са се допитали до мен, заявява Гюнтер Ферхойген. В изявлението пише още: "Последвалите информации в медиите във връзка с това съобщение до медиите се появиха също без да ми се даде никаква възможност да представя своята позиция пряко пред българските медии. Напомням на всички своите много ясни публични изявления по повод официалното ми посещение в България в края на август."
Според съобщението от офиса на Надежда Михайлова по време на срещата им Ферхойген е изразил голямата си изненада от антиевропейските настроения и реакциите на българското правителство след спирането на парите. Той подчертал пред Надежда Михайлова, че решенията на ЕК са аполитични и институцията не се дели на „ляво и дясно". В съобщението се казва още: "Еврокомисарят Ферхойген, именно в качеството си на социалист, настоя управляващите у нас да разберат, че те са причина за наложените санкции. България е наказана заради несправяне с политическата корупция и отговорност за това носи българското правителство".
Според заместник-председателя на Народното събрание Надежда Михайлова обаче Ферхойген е бил поставен под натиск на партийни централи, но "независимо от това високо цени мнението му и оценката, която е дал пред нея за кризата с еврофондовете в България". Михайлова заявява, че с оглед на това няма никакво основание да се разграничава нито от интересния им разговор, нито от начина, по който присъстващият на срещата неин медиен съветник го е отразил.
Между посещението на г-н Ферхойген в България през август и нашата среща на 4 декември имаше едно много съществено развитие - окончателното блокиране на 220 млн. евро за България в резултат на решение на ЕК. Съвсем естествено е тонът на нашия разговор да бъде различен от тона на публичните изявления на г-н Ферхойген през август.", се казва още в отговора на Надежда Михайлова. dir.bg
 


Сходни връзки

Скандал между Ферхойген и Надежда Михайлова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди