изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:12 EEST
Лихвари прилапват къщи и семейни реликви    
Новини
Сметка за ток глътна цяла къща и остави на улицата семейство болни пенсионери. Цонка и Бачо Ганеви от Плевен получили непосилна за тях трицифрена сметка за електричество. За да не останат на тъмно и студено, синът Пламен решил да заложи дома им в кв. “Дружба“.


В местната заложна къща обаче му дали да подпише договор за продажба вместо документ за обезпечаване на задължение по заем, съобщава вестник “Стандарт“, цитиран от БГНЕС. След няколко месеца семейство Ганеви получили писмо да напуснат дома си и да го дадат на нов собственик.
Тогава разбрах, че са ме измамили, проплака Пламен. Той подал жалба в прокуратурата, но смейството било изхвърлено на улицата дни след като майката Цонка излязла от болница, където се лекувала от сърдечни проблеми. С разклатено здраве е и бащата и се наложило да търчат по адвокати и съдилища.
Друг пенсионер тези дни също ипотекира къщата си на село, за да плати непосилна сметка за ток. Лихварите дали 1000 лева на дядото, за да си оправи борчовете. След заплахата да му дръпнат шалтера той безрезултатно се молил на банките за заем. От заложната къща оценили имота му на 6 хиляди лева и му определили по милост най-ниската лихва.
Подобни измами зачестиха през последните месеци, алармираха полицаи. Причината е, че заради високите сметки за ток и парно има бум на залозите на семейни реликви и имоти.  Дир.бг
 


Сходни връзки

Лихвари прилапват къщи и семейни реликви | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди