изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:21 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото   денонощие  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич  e регистрирано едно  престъпления.

 

На 09/10 декември 2008 година, неизвестно лице, чрез взлом е влязло в складово помещение на фирма, намиращо се в района на гр.Каварна и е извършило кражба на парична сума от около 600 лева.

По случая работят служители на РУ на МВР – Каварна. Провеждат оперативно – издирвателни мероприятия за установяването и задържането на извършителя на престъпното деяние.

Образувано е досъдебно производство.

 

           След проведени оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители сектор “Криминална полиция” при Първо РУ на МВР – Добрич и РУ на МВР – Ген.Тошево, са установени две лица, съответно 12 – годишно момче, ученик от социално учебно заведение на триторията на гр.Добрич и  35 – годишен мъж, жител на община Ген.Тошево.

            Малолетното лице  се издирвало от служителите на полицията за това, че на 09 декември 2008 година е напуснало  учебното заведение, без необходмото разрешение  и е било в неизвестност. Пълнолетният мъж се издирвал по искане на Районен съд – Ген.Тошево.    

Детето е намерено от полицията на територията на гр.Добрич.  Установено е, че спрямо него няма извършено престъпление.Върнато е в учебното зведение.

Пълнолетното лице е предадено на съответната институция.   

 

         Осем пътно - транспортно произшествие  с един пострадал гражданин  са регистрирани през изминалото денонощие на територията на област Добрич. Пътните инциденти са станали в гр.Добрич/6/ и на територията на община гр.Каварна/2/.

 

            На 10 декември 2008 година, около 07.30 часа, в района на кръстовището между ул.”Сан Стефано” и ул.”България” в гр. Каварна е

възникнало пътно – транспортно произществие между лек автомобил “Опел”, управляван 32 – годишна жена от гр. Каварна, с инициали Е.Д. и 63 – годишен велосипедист от същия град, с инициали К.Д.

            В резултат на пътно – транспортното произшествие е пострадал велосипедиста. След преглед в ФСМП – гр.Каварна е установено, че лицето е получило фрактура на носни костици и комцио. Настанен е за лечение в МБАЛ –гр.Каварна. Няма опасност за живота му.

            Прчините за пътно – транспортното произшествие се изясняват в условията на досъдебно производство.

                                         

През изминалото   денонощие звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич,   са участвали в гасенето на три   пожара.

 

На 11 декември 2008 година, около 01.40 часа в “Пожарна безопасност и спасяване” – гр.Добрич е получено съобщение за възникнал пожар в частен дом, намиращ се в района на ул.”Ген. Столетов” в гр.Добрич.

Пожарът е локализиран и потушен от два дежурни екипа на Първа РС “ПБС” – гр.Добрич. В резултат на пожара са унищожени около 60 квадратни метра от покривната конструкция на сградата, врати, прозорци и обзавеждане.

Пожарът е в резултат на неправилно ползване на отоплителен уред.Отоплителният уред е оставен без необходимото наблюдение.         

 

 

11 декември 2008г.                                                          ОД на МВР - Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди