изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:37 EEST
УВАЖАЕМИ ПУШЕЩИ И НЕПУШЕЩИ!!!    
ОбществоЕдва ли ще напиша нещо по-различно от изписаното и казаното по повод на случващото се около полицейските протести, но истината е че те даже закъсняха. Вярно е че има и много негативно настроени срещу полицаите хора, но това е по цял свят- никой не харесва хората, които те глобяват или те хващат в престъпление. Когато обаче твоя министър се…изтъпанчи и пред цяла България се изказва колко са лоши полицаите и колко не си гледат работата и колко много пари получават е вече проблем. Проблемът е не за полицаите а за министъра, защото той или не знае за какво става дума или не го интересуват полицейските проблеми.


В сегашната ситуция, моето скромно мнение е, че умишлените и постоянни реформи са оправдание за нежелание да бъде подобрен статута на полицая и качеството му на работа. Нали е по-добре да се хване корумпиран полицай, вместо някой от високата партийна иерархия! И може би заблудата около истинската корупция щеше да продължи, ако хората от ЕС не ни скръцнаха със зъби и не ни посочиха проблемите.
Точно в името на ЕС през 2006 г., беше приет нов -коренно различен от всички досегашни Закон за МВР! Полицаите бяхме девоенизирани, беше създадена някаква мега дирекция на полицията, по незнам си какъв образец с гръмкото име Генерална дирекция на полицията и бяха направени ред други структурни промени.
И какво от това? Отиде си Р.Петков и с него си отиде и Генералната дирекция. Преди 4 месеца, в името на реформата и в името на ЕС отново се прие нов закон-коренно различен от предния! Сега вече нямаме Генерална дирекция, но имаме Генерален комисар, 28 области дирекции и още толкова други, до сега несъществуващи дирекции в Министерството. И така в името на реформата, структурната какафония продължава, а служителите на МВР, заприличали на ветропоказатели се чудят на кой бог и на кой министър да се кланят. На всичкото отгоре им е забранено да говорят и изказват мнение по темата за структурните реформи и промените в нормативната база. Когато обаче решиха да си отворят устата в интернет форумите и да изкажат недоволството си, министъра веднага реагира, видите ли те трябвало да потърпят малко, докато приключат структурните реформи…..?!
Ама кои точно?По най-новият закон те не са почнали! А и в бюджета било придвидено 80-90 % да отиват за заплати. Като че ли този бюджет го приема опозицията а не управляващите.
Друго смехотворно изказване на въпросния министър бе, че той-министъра научил за част от проблемите на полицаите от прословутия интернет форум. Е това е вече наистина новина! И ако министъра и ръководството на МВР искаше да направи такава реформа, че тя да е от полза на обществото и полицаите, защо преди да бъде приет поредния абсурден закон за МВР не направи допитване до структорите на по-ниско ниво-кое ще е най-доброто и кое не?
Само че това не стана, а според логиката на министъра, щом полицая, си е подал молбата за работа е длъжен да търпи ниските заплати, унижението от бандитите и пренебрежението на собствения си министър.Длъжен е да не обръща внимание на заплатите на колегите си от ДАНС, съд, следствие, прокуратура и да не наднича в тяхното канче, щото е призван да служи за каузата!
Мисля си, че министъра едва сега забеляза, че в полицията работят хора и то много отговорни! Хора, които в голямата си част са готови да излязат очи в очи срещу бандитите без да се страхуват, да спасяват хора, изпаднали в беда, без да се страхуват от огъня и водата, но са страшно притеснителни да кажат на обществото и на собсвения си министър/който и да е той/, за проблемите които имат те и техните семейства. За незгодите, които изтърпяват стоически без да се оплакват или хленчат!
И в този синволичен, мълчелив, почти срамежлив протест, чрез огънчето на запалената цигара, тези хора показват, все още за неизгасналата вяра и надежда, че нещо може да се промени, че живота им макар и малко може да се подобри. Но не утре, а днес! Утре вече ще е късно! Ако и този път министрите застанат в щраусова поза с глава в пясъка, нищо добро не ги чака, не само защото може да има протести и митинги, а защото на хората им омръзна да живеят 20 години с лъжата за утре! Полицейския служител е държавен служител и държавата не трябда е негова мащеха!
Пиша това с огорчение защото съм един от всички , независимо че съм непушач!!!
g.odrinski@abv.bg
 


Сходни връзки

УВАЖАЕМИ ПУШЕЩИ И НЕПУШЕЩИ!!! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди