изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:42 EEST
Протестите в Гърция - ”народен бунт”    
По света
Мнозинството от гърците смятат, че силните младежки протести в страната, предизвикани от убийството на тийнейджър от полицията в Атина, са “народен бунт”, а не са дело на малки групи от населението,


показва сондаж, резултатите от който бяха публикувани в неделя, предаде АФП, цитирана от "Фокус". Шестима от всеки 10 гърци заявяват, че вълненията, които навлязоха в деветия си ден, са “масово явление”, според анкета сред 520 пълнолетни.
Допитването бе проведено в четвъртък и петък, двата най-спокойни дни от началото на протестите.
69% от анкетираните смятат, че консервативното правителство на премиера Костас Караманлис не е успяло да отговори адекватно на кризата, а 76% от запитаните са недоволни от реакцията на полицията. 41% от гърците смятат, че никой от политическите лидери на Гърция не е обърнал подходящо внимание на кризата, а едва 20% одобряват действията на премиера Караманлис.
Демонстрациите бяха подновени в събота вечерта, след отбелязването на една седмица от убийството на 15-годишния Алексис Григоропулос.
За момента няма информация за българи, които да са в беда в Гърция и да се нуждаят от по-специална помощ, каза зам.-министърът на външните работи Милен Керемедчиев пред журналисти в Сандански, предаде БТА. Той препоръча на българските граждани да следят сайта на МВнР, където се публикува актуална информация за обстановката в Гърция. Не съветвам българските граждани да преосмислят плановете си да почиват в Гърция, там действително има напрежение, но ги съветвам да спазват съветите на МВнР и да избягват контактите с демонстранти, каза министърът на външните работи Ивайло Калфин пред журналисти. Според него едва ли има проблем да се пътува в Гърция за туризъм. Напрежението намалява, демонстрациите са главно в големите градове, другите места са спокойни, посочи той.

dir.bg

 


Сходни връзки

Протестите в Гърция - ”народен бунт” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди