изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:29 EEST
ПОРЕДИЦА ОТ ПРАЗНИЧНИ КОНЦЕРТИ ЗА ДОБРИЧЛИИ    
КултураЩе се изявят таланти в областта на хоровото изкуство, класическата музика, фолклора, танците

Тази вечер се поставя началото на поредицата от коледни концерти, организирани от община Добрич. В 18 ч. на сцената на зала "Добрич" ще започне хоров концерт. Ще участва смесен хор "Добруджански звуци" с диригент Елвира Пастърмаджиева и солисти Галина Великова, Галя Ованесян и Георги Бекяров. На сцената ще излязат още детски хор "Маестро Захари Медникаров" и дамска формация "Мистика" с диригент Росица Дурмушлийска, както и Хорът на учителките с диригент Райко Тонев. В концерта ще вземе участие и младежкият смесен хор "Клименти" при СОУ "Св. Климент Охридски" с ръководител Маргарита Русева.
Първият коледен благотворителен концерт от поредицата "Дарования 2008", организирани от общината и Ротари клуб, ще се състои утре вечер от 18 ч. в залата на ОМЦ "Захари Стоянов". Ще участва малкият състав на детски хор "Маестро Захари Медникаров" с диригент Андреана Димитрова, както и солисти - лауреати на международни и национални конкурси и фестивали за класическа музика. Талантите в областта на танцовото изкуство ще се представят на 17 декември - в следващия концерт "Дарования 2008" - от 18 ч. в ОМЦ. Ще участват поп-рок изпълнители, балетни формации, танцови двойки. На следващия ден в зала "Добрич" ще се представи хор "Добруджански звуци", заедно със Симфоничния оркестър и хорът при Оперно-филхармоничното дружество във Варна. Фолклорното издание на традиционните коледни благотворителни концерти ще е на 19 декември в същия час и на същото място. Добричлии ще имат възможността да се насладят на изпълненията на ансамбъл "Добротица" и ДТШ "Добрич", Представителната фолклорна танцова студия "Добруджа", ансамбъл "Сборенка" при СОУ "Св. Климент Охридски", детската вокална група за автентичен фолклор при същото училище, както и солисти - певци и инструменталисти.
Две изложби ще бъдат открити на 18 декември във фоайетата на зала "Добрич". Едната - "Дарования 2008" ще представи постиженията на добричките таланти в областта на културата, образованието, научно-техническото творчество и спорта. Другата експозиция, озаглавена "Коледна магия", ще покаже коледна украса от хартия, сурвакници, картички и т.н.
 


Сходни връзки

ПОРЕДИЦА ОТ ПРАЗНИЧНИ КОНЦЕРТИ ЗА ДОБРИЧЛИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди