изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:37 EEST
Кметът на Велико Търново отива на съд?    
Ред и сигурност
Кметът на Велико Търново Румен Рашев ще бъде извикан в Окръжната прокуратура на 22 декември, за да бъде привлечен като обвиняем след разпит, съобщи говорителят на институцията Донка Мачева, цитирана от местния вестник "Борба".


Причината е скандална замяна на гора срещу неизплатени наеми на общината. В края на миналата седмица великотърновската окръжна прокуратура е написала постановление, което трябва да бъде връчено на градоначалника, но вчера д-р Рашев не знаеше нищо за това, което го чака дни преди Коледа, каза той, потърсен за коментар.
Кметът ще бъде разпитван като обвиняем, защото са събрани достатъчно доказателства, че като юридически представител на общината е допуснал безстопанствено отношение към плащането на наем от 300 лева месечно на реститутите Людмила Щил и д-р Костов. Така дългът към тях стигна до 372 150 лева и сметките на общината бяха блокирани.
За да се излезе от ситуацията, преди няколко години общинските съветници гласуваха замяна на 102 кв. м нафтено стопанство с 53 дка гора в кв. Картала. До това излизане от положението нямаше да се стигне, ако кметът Рашев е плащал редовно въпросния наем по дело, което общината така или иначе вече е била загубила окончателно. За изясняване на цялата ситуация срещу Рашев ще бъде образувано дознание след повдигане на обвинение за безстопанственост. Ако такава вина бъде доказана, го чакат до 3 г. затвор и до 5000 лева глоба. Прокуратурата може да го отстрани от длъжност, ако реши, че това ще помогне на разследването. dir.bg
 


Сходни връзки

Кметът на Велико Търново отива на съд? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди