изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:42 EEST
Париж в ужас. Намериха 5 бомби в магазин символ    
По светаПет експлозива са били обезвредени тази сутрин в големия търговски център "Прентам" (Printemps)* в центъра на Париж.

Петте експлозива, открити на третия етаж на магазина, не са имали системи за детониране, съобщи френското министерство на вътрешните работи. То уточни, че става дума за пръчки динамит, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
Неизвестната до момента групировка изпрати по-рано до АФП писмо, в което сигнализира, че в магазин "Прeнтам" са били заложени няколко бомби. Полицията евакуира всички служители и посетители на магазина и впоследствие обезвреди взривните устройства.
Мистериозната групировка "Афганистански революционен фронт", която сигнализира за експлозивите, е поискала френският контингент в Афганистан да бъде изтеглен преди края на февруари догодина. Това съобщиха следователи, цитирани от Франс прес. В момента в Афганистан се намират 3 хиляди френски военнослужещи.
"Прентам", който се намира в самия център на Париж, е посещаван всеки ден от 100 хиляди клиенти, една четвърт от които са туристи, отбелязва Франс прес. Простиращ на обща площ от близо 48 хил. кв. м, той се състои от три сгради, всяка от които има между пет и девет етажа. Директорът на "Прентам" съобщи, че магазинът ще бъде отворен отново.
Френският президент Никола Саркози призова за бдителност и твърдост пред тероризма, предадоха Франс прес и Ройтерс. "Бдителност, защото, за жалост, всичко може да се случи, и твърдост, защото не можем да се спогодим с тероризма", аргументира се Саркози в коментар за откритите тази сутрин пет експлозива. Той подчерта, че неговото лично убеждение не се е променило от 2002 г.: "бдителността пред лицето на тероризма е единствената възможна линия на поведение."
*На български името на магазина "printemps" означава пролет. Търговският център е известен със своите намаления на цените.
dir.bg
 


Сходни връзки

Париж в ужас. Намериха 5 бомби в магазин символ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди