изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:21 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ПО ЗАПОВЕД ПРАВИМ КОЛЕДНА УКРАСА    
ЛюбопитноЗаповед, която задължава всички търговци в централната част на Добрич да украсят коледно обектите си, издал кметът. Крайният срок, в който гирлянди, светещи лампички и друга коледна украса трябваше да се появят по витрините, беше вчера. Разпоредбата касае обекти, които са по жълтите плочи. Санкцията за неизпълнение на заповедта е по общинската наредба за търговската дейност и варира от 50 000 до 500 000 лв., заяви началникът на общинския отдел за търговия и контрол по цените. По повод негодуването на търговците, че Коледата не може да се доведе в града по заповед, от общината заявиха, че мярката е наложена заради безхаберието на търговците.

ПРОДУКТИ ПО НЕМСКИ РЕЦЕПТИ В КОЛЕДНИ ИЗЛОЖБИ

Шест фирми от Добрич ще покажат свои продукти, изработени по немски рецепти на откриващата се днес изложба-базар в ресторант "Българско пиво". Проявата е в рамките на Месеца на Германия в Добрич. Официалното й откриване е насрочено за 11 часа. Гостите ще могат да се насладят не само визуално, но и ще могат да опитат продукцията на ресторанта и фирмите, участващи в изложбата.
НДТ - 17 декември 1998 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ПО ЗАПОВЕД ПРАВИМ КОЛЕДНА УКРАСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди