изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:41 EEST
РУСНАЦИ КУПУВАТ БАСЕЙНА В КАВАРНА    
ИкономикаДнес в Каварна пристигат руснаци, които ще купят басейна, стопанисван от общината. Това съобщи за НДТ кметът на морската община Цонко Цонев. Сделката е на стойност 1 800 хил. лв., допълни още той. Инвеститорите са от град Чехов и имат подчертан интерес в областта на водната топка. Самият град е с традиции в развитието на този спорт и дори отборът им - "Щурм 2002", е европейски шампион и носител на купа Лин, допълни още кметът.

През 2006 г. общината официално откри обновеното от нея съоръжение, в чийто ремонт бяха вложени 140 хил. лв. Това е и най-голямото такова съоръжение в Североизточна България, като басейнът е открит и е с олимпийски размери - 25 м/50 м. Той е с минерална вода, тъй като е разположен в непосредствена близост до минералния извор в града и температурата на водата му е 35 градуса. Общината получи съоръжението от тогавашния му собственик - ВК "Русалка", срещу 129 дка необработваеми земи.
След ремонта му и пускането в експлоатация руски отбори по водна топка ежегодно провеждат лагер-сборове, а през лятото там се проведе "Плувно лято", в рамките на което малчугани се научиха да плуват под наблюдението на инструктори.
 


Сходни връзки

РУСНАЦИ КУПУВАТ БАСЕЙНА В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.18 секунди